Minu lemmiktegevus on harutamine

2. jaan 2024

2023 kokkuvõte

Kõigepealt, Head Uut Aastat! 

Haanjamaa talvemaastik

 2023. aasta võib lugeda kampsunite ja sokkide aastaks.

Ja nüüd siis kuivad arvud.

2023. aastal valmisid järgnevad esemed:

Sokid - 9 paari. nendest 4 paari on põlvikuid, osad kirimustrilised, osad pitsilised.
Kampsunid - 5
Džemprid - 3
Mantlid - 1
Topid - 1
Vestid - 4
Kolmnurkne Haapsalu rätt - 1
Kolmnurkne õlasall - 2
Patentkoes sall - 1
Kirikindad - 1 paar
Mütsid - 5
Sõrmikud - jäid pooleli, saan lõpetada juba sel aastal.

Polegi kõige hullem tulemus, kui võrrelda paari eelneva aastaga.

Kudusin ära 8 kg lõnga. Pikkuse järgi 24304 meetrit, ehk üle 24 km.

Ühtlasi õnnestus luukerede kuhja vähendada nii mõnegi ühiku võrra. Enamus nendest lõpetasin ära. Ühe luukere saatuseks oli kerasse tagasi minna. Luukerede staatusest väljapääsenud esemed ei kajastu eelnevas loetelus.
Alles aasta lõpus tuli ühest lõngakastist välja poolik heegeldatud jakk. See läks kasti tagasi paremate ideede saabumist ootama. Seal on kaks varianti, kas käärid sisse ja tükkideks lõigata ning sealt midagi edasi aretada või lihtsalt prügikasti saata. Harutada seda pole lihtsalt võimalik. Üks heegeldatud jakk on veel kusagil. Enam ei mäletagi, kui kaugele ma sellega jõudnud olen või kus see asuda võiks. Ühks kindaluukere on ka ootel. Äkki on veel luukeresid kusagil. Ei meenu, kuid pole välistatud. Igatahes on veel nii mõndagi avastada.

Lõnga olen püüdnud vähem osta. Pigem projektipõhised ostud ja mõned emotsiooniostud, mida proovin kohe ka ära kududa, et mitte ladustada uut kihti. Lõngaladu on niigi muljetavaldav.

Ühe suuremat laadi ostu tegin ka sel aastal. Minu laual ilutseb nüüd õmblusmasin PFAFF quilt expression 720. Tõsine tööloom ja suur samm edasi mu vanast armsast õmblusmasinast. Aastatega on kogunenud päris kenasid kangaid, millest võiks midagi õmmelda. Polegi ammu õmblusmasinaid sisse lülitanud. Nii et selle aasta eesmärk - kangakuhja vähendada.
Kaks rahvariide seeliku kupongi võiks ka seelikuteks saada.

Siia lõppu veel Kudujate koopiaklubi üleskutse:
https://www.facebook.com/events/889576955819643/?ref=newsfeed

On veel pisut aega kapist meie oma armsate kindamustritega kindad välja otsida või vardad kuumaks ajada ning uued kindad kududa. Ja 24. veebruaril paneme kõik uhkustundega oma kindavaramu kätte ning lähme lippu heiskama!

2 kommentaari:

  1. Imeline tulemus ja virgad käed ei malda vaikida . Ja miks ka vaikida kui oled nii osav ja kiire. Imetlen sinu töid alati. Soovin algaval aastal kaunite tööde jätku ja meelerahu tegemistest.

    VastaKustuta
  2. Head uut aastat! Muljetavaldav nimekiri!! Jään uhkeid õmblusi ootama :)

    VastaKustuta