Minu lemmiktegevus on harutamine

30. dets 2023

Sukad kirivöö ainetel I

Need sukad on ühed tõelised luukered. Kudumist alustasin 20.02.2018, nagu raamatupidamine näitab. Alustasin neid tellimustööna, aga tegemise käigus selgus, et säär oli pisut liiga kitsas. Nii et panin kudumise kõrvale ja alustasin uute sukkadega (neid saab näha SIIN). Tagantjärgi saan öelda, et nende sukkade piltide pärast sain tol ajal ikka väga kõvasti sarjata ja nahutada, et kuidas ma üldse julgesin pildi peale sellised esemed kokku panna. No julgesin. Ega praegugi ei kahetse midagi. Lähen nüüd tagasi nende luukerede juurde.

Sukad kirivöö ainetel I
Kudumise lõpetasin alles sügisel. Ravelry näitab, et punkti olen pannud 27.11.2018. Tervelt 5 aastat tagasi. Miks nad siis ikkagi luukered on?
Lugu on väga proosaline. Sääre mustrilised osad lõpetasin paralleelselt kududes kenasti ära, ühe labaosa ka ühe soojaga ja siis selgus, et valge lõng sai otsa. Võtsin järgmise toki valget ja lõpetasin sukad ära. Otsad olid veel sisse ajamata. Minule õnnetuseks võtsin sukad päevavalguse ajal kätte, et töö lõpuni viia. Ja siis selgus tõsiasi, et see valge lõng polnud üldse selline lumivalge, vaid tugevalt kollaka varjundiga. Võtsin sukad näppu ja läksin lambivalgele, valge on täiesti sama tooni. Lähen akna juurde, üks laba on kollakas. Selge, see kollakas osa on vaja üles harutada. Võtan järjest valgeid tokke kätte, igaüks on ise varjundiga, aga mitte lumivalge. Panin sukad laua nurgale, et ükskord, kui saan kena valge lõnga, harutan ja koon uue labaosa. Kultuurkiht laua nurgal aina kasvas, ühest aastast sai kaks, lõpuks kahest juba peaaegu 5. Kui jälle lauakoristamise tuhin peale tuli, otsustasin otsad sisse ajada, sokid ära pesta ja panna lõplik punkt nende sukkade saagale. Ei ole valgete toon ühtlustunud, aga ausaltöeldes, kui palju ma neid sukki päevavalgel kannaksin ja siis on labad ikka saapa sees. Toas kandes pole vahet, üks valge puha. Ka piltide peal pole kusagil toonivahet näha. Nii need sukad pääsesid luukere staatusest.
 
Sukad kirivöö ainetel I
Nendel sukkadel on kolme piirkonna kirivööde mustreid kokku kombineeritud. Seelikust allapoole tulles esimene laiem mustritriip on Valga, keskmine Rõuge ja alumine mustrijupp on Iisaku kirivöö ainetel.

Lõngaks on Gründl Hot Socks uni 75% uusvill, 25% polüamiid, 50 g/210 m,
vardad 1,5

Sokkideks on ära kootud  168 g lõnga.

Sukad kirivöö ainetel I
Järgmiseks sukaprojektiks võiks ette võtta näiteks kirivöö mustrid oma õiges värvipaletis. Oleks jälle huvitav väljakutse. Selle suka traumast olen juba üle saanud :)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar