Minu lemmiktegevus on harutamine

26. jaan 2024

Lihtne müts

Emotsiooniost, millest pidid kindad tulema, aga sai hoopis müts.

lihtne müts
Käisin Karnaluksis nööpe otsimas ja tegin kiire tiiru lõngaosakonnas. Olen korduvalt suutnud sealt poest ilma lõngata välja tulla, seekord haakis üks vahva lõng ennast külge.

lõngad
Regia Alpaca Soft 100 g/310 m 62% villa, 23% polüamiidi, 15% alpakat, 100g/400m,
värv 00084.
Keerutasin seda kerakest peos, panin vastu põske, mmm, mõnus. Mõtlesin, et sellest saaks ehk teha ülisoojad sõrmikud, selline paras lõng, mitte liialt peenike ja mitte liiga jäme. Ja panin kerakese korvi, üheainsa...

Kodus panin lõnga entusiastlikult varrastele. Proovilapp näitas, et mina sellest lõngast sõrmikuid välja ei võlu. Tihedamalt kududes ei jäänud sellest pehmest ja mõnusast lõngast midagi järele, lõdvalt kududes pole jälle mõtet kindaid teha.
Ligi kuu aega ragistasin ajusid, et mida sellest ühest kerast teha. Järgmine mõte oli müts. Aga koepind jäi mütsi jaoks kuidagi liru. Otsisin välja oma mohäärivarud ja proovisin seda lõnga mohääriga kokku kududa. Asi toimis. Sain koepinna pisut lopsakamaks ja otsus oli tehtud. Sellest lõngast saab mulle varakevadiseks ajaks üks mõnus müts. Kuna lõng ise moodustab üsna kirju koepinna, polnud põhjust midagi keerulist sealt välja võluda. Mõõtsin koepinna laiuse ära ja arvutasin välja, kui palju silmi vardale luua ja tegin abilõngaga alguse ära. Kõik sujus. Koepind sai lihtne ja armas ning harutada polnud põjust. Ainus asi, kui palju sealt pealaelt peaks lühendatud ridadega seda mütsi kokku võtma, ma arvutada ei viitsinud. Tegin tunnetusliku otsuse ja pidasin pöialt, et saaksin mingi mõistliku kokkuvõtmiste arvuga pea ümbermõõdu tehtud. Üllatuslikult lõpetasingi kudumise ilma probleemideta ära. Silmasin mütsi alguse ja lõpu kokku ning müts oli valmis. Täitsa rõõm kohe, kui kobina peale kõik sujub.

lihtne müts
Jäi veel mõelda, kas lisada tutt, aga ilma tundus parem. Tutt kippus seda kokkuvõtmise osa naljakalt välja venitama. Ja kevadisel mütsil ei peagi ju tutti olema, eksole :) Õnneks ei jäänud see kokkuvõtmine päris muna ka, nii et ei mingit tutti.

Lisatud mohäär siis selline: Ice Yarns Royal Baby Alpaca Fingering Camel 70% alpakat, 30% polüamiidi, 30 g/600 m, värv kaamel
vardad 3,5
Kudusin ära 51 g
Regia Alpaca Soft lõnga ja 10 g mohääri.

Ühe mütsi saaks veel kududa. Et ei jääks mingit kerajuppi jääkide kasti vedelema. Lõng on igati mõnus ja väärib kudumiks saamist.

lihtne müts

lihtne müts

 

 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar