Minu lemmiktegevus on harutamine

24. dets 2023

Üks kook, kaks mütsi

 Mul on 4 väga armsat pika värviüleminekuga lõngakooki. Kõigepealt võtsin ette punaste roosade toonidega koogi, kuid sealt pole veel midagi mätkimisväärset valmis saanud. Ainult lõputult harutanud. Oli aeg see lõng kõrvale tõsta ja uus kera töösse võtta.
Järgnevalt siis sinakate-lillakate-roosakate-hallide toonidega lõng. Muutsin mustrit ja nüüd hakkas kõik laabuma. Sooniku kudusin kohe kahekordsena.

 Üks väike probleem tekkis mütsi kokkuvõtmisel. Päris viimaste silmadeni lõppu ei kahandanud, nii et kokkuvõtmise lõnga peale jäi kenake kogus silmi. Vedasin mütsi lõpetuse kenasti kokku, kinnitasin lõnga ja asusin teise mütsi kallale. Kui esimese mütsi kätte võtsin, oli lõpetus auguga, lõng oli järele veninud. Pingutasin lõnga ja kinnitasin uuesti. Mõne aja möödudes oli seal mütsi tipus jälle auk, pista või sõrm läbi. Siis oli asi selge, et sellisel kujul see lõpetus pidama ei jää. Võtsin otsa lahti, tõmbasin selle lõpetuse lõnga silmustest välja ja asendasin selle kahekordse peenikese linase lõngaga. Ei see veni kuhugi. Ja näha pole ka kusagilt, et lõpetus on teise lõngaga. Probleem lahendatud!

Üks kook, kaks mütsi
 Lõnga algus on pikalt lillakas-sinakas. Nii et müts sai enne valmis, kui heledamate toonideni jõudsin. Ja kui allesjäänud lõnga kaalule panin, oli selge, et täpselt teise mütsi jagu lõnga on veel alles.

Nii et saigi ühest koogist kaks mütsi, üks tume, teine hele.

Üks kook, kaks mütsi

Üks kook, kaks mütsi

 Kui mütsid said kootud, oli justkui täpp I pealt puudu. Lõnga kulutasin mütside peale praktiliselt jäägitult ära, nii et tutti sealt kusagilt enam välja võluda ei saanud. Suunasin pilgud internetiavaruste poole, et äkki on kusagil sobilikku mütsitutti saada. Mõned variandid isegi leidsin, aga kohalikus kaubanduses on valik ausaltöeldes niru. Trukiga variante veel leidus, aga nööridega kinnitatavat tutti ei kusagil. Ei jäänudki muud üle, kui sammud kangapoodi seada ja üks korralik pikakarvaline kunstkarusnaha kangajupp ära osta ning tutid ise teha.

Üks kook, kaks mütsi
Ühe hooga tegin kohe neli tutti valmis. Aga kangast on veel, nii et nüüd on pikaks ajaks tutiprobleem lahendatud.

Üks kook, kaks mütsi

Lõng: Create with Adlibris Knit it! Merino Passion, 50% Merino Superwash, 50% Premium Acrylic, 150 g/375 m Nm 2,5, värv B136

Vardad 3,5 ja heegelnõel nuppude tegemiseks


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar