Minu lemmiktegevus on harutamine

4. dets 2023

Ümara passega džemper

 Juba päris mitmed aastad on mul kapis seisnud üks imeline lõng - Zitron Unisono. Olen teist mitmed korrad käes veeretanud, mõelnud ning kappi tagasi pannud. Lihtsalt ei tulnud mingit mõistlikku mõtet, mis sellest lõngast kududa. Kui järjekordne lõngakatsumise aktsioon käsil oli, tuli see õige mõte pähe. No muidugi, ümara passega džemper. Seal pääseb lõnga triibuline olemus kõige pareminei esile. Ja ei mingit mustrit, täitsa tavaline parempidine kude.

Ümara passega džemper

 Kuidagimoodi õnnestus leida tokkide algusele ja lõpule sobivad jätkutokid, nii et toki vahetust pole kusagil märgata. Isegi varrukatele õnnestus leida sobiv lõng.

Ümara passega džemper

 Kuklasse kudusin mõned lühendatud read, et kaelus kõri peale ei hakkaks.

Ümara passega džemper

 Üritasin leida mingit juhendit, et pääseks arvutamisest, aga midagi sobivat pihku ei jäänud. Nii et võtsin mõõdulindi ja kalkulaatori abiks ning arvutasin välja vajaliku silmade arvu ja kasvatuste rütmi. Seapuhku laabus kõik kenasti, arvutused pidasid täpselt paika.

Ümara passega džemper

 Kootud on ülevalt alla ja ilma õmblusteta.
Alumise sooniku kudusin juba ära, aga harutasin selle üles. Juhtus see, mis tavaliselt, alumine soonik hakkas ennast üles voltima. Nii et kudusin enne soonikut ühe horisontaalse rea ja murele lahendus leitud.

Ümara passega džemper
Kui sellele eraldi tähelepanu ei pööra, siis see horisontaalne vöö on üsna nähtamatu, kuna selle koha peale sattus tume lõng.

Džemper on ülimõnus kanda tänu oma luksuslikule koostisele.

Lõng: Zitron Unisono (mit Aloe Vera und Jojoba)
100% Merino extrafine, värv 1204. Kudusin ära 416 g lõnga

vardad 3,5 ja 3
 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar