Minu lemmiktegevus on harutamine

28. veebr 2018

Muru Villavabriku lõng

1. veebruaril oli Muru Villavabriku lehel https://www.facebook.com/muruvillavabrik/posts/193234241267938 vahva lõngaloos. Mitte lihtsalt selline loos, et jaga ja ehk läheb õnneks, vaid postituse alla oli vaja lisada, mida sellest lõngast kududa tahaksin ning Liina valib ideede hulgast välja kõige rohkem kõnetanud idee.

Vaatasin lõnga pilti ja pakkusin välja, et sealt võiks tulla üks palmikutega meeste vest. Tegin pakkumise ära ja sealsamas unustasin selle. Üllatus oli suur, kui minu idee osutus väljavalituks. Nõnda need lõngad minu juurde rändasid.

Muru Villavabriku lõng
480g 100% naturaalne lambavillane lõng (wensleydale lamba tallevilla 2/3 ja rootsi peenvillalamba pruuni villa 1/3), 4-kordne ja jämedusega 100g/145m.

Lõng on katsudes imeline, selline siidise olekuga. Lõnga keerud on kudumiseks väga parajad. Varras keerdude vahele ei tiku, samas on piisavalt lauge keeruga, et jätta kude mõnus pehme. Igatahes lõnga kohta on ülivõrdes kiidusõnad!

meeste vest
Väga võimsaid palmikuid vestile ei planeerinud. Lihtsalt sellest lõngakogusest poleks jätkunud. Selja taha ei teinudki palmikuid. Liigendasin koepinda väikeste ripsisilmuste triipudega. Sama triibustikku panin ka esitükile.

meeste vest

Kudusin ülalt alla ja ühes tükis.
Alguses tekkis tunne, et käeaugud jätsin liiga avarad, aga kui sooniku serva sai, oli kõik täpselt paras.

meeste vest

Lõnga kudusin kõik vesti sisse. Üritasin klapitada seda alumise serva silmuste mahakudumist võimalikult täpseks, kuid ei kujutanud ette, kui palju lõnga sinna ära läheb. Nõnda sain silmuste mahakudumist neli korda teha. Iga kord harutasin poole ringi võrra jälle tagasi ja kudusin uuesti silmad maha. Lõpuks jäi lõnga alles täpselt 30 cm.

meeste vest

Soonik all servas oleks võinud natuke laiem olla, aga ma ei tahtnud mustrit lühemaks lõigata.
Kudusin varrastega 3,0 ja 2,5 (soonik).

Ja üks kiitus veel lõngale: kude ei veninud pesus mitte kriipsuvõrdki pikemaks. Täpselt sellise suuruse, nagu kudusin, sain ka pärast pesu kätte. Ning veel, pesuvesi jäi puhtaks. Kude on kergelt karvane, kuid käega katsudes on pigem selline siidiselt libe. Seda lõnga kannataks ilmselt paljud villase lõnga põlguridki.

meeste vest

Suured-suured kiidusõnad Liinale, kes teeb Muru Villaveskis imelist tööd. Siia veel villaveski koordinaadid:
https://www.facebook.com/muruvillavabrik/
Muru, Lapetukme k. Rõngu v.
Tartto, Tartumaa, Estonia
ja telefoninumber ka: 523 5156 

Kui tahate saada midagi eksklusiivset ja väga kvaliteetset, siis Muru Villaveski toodang võiks olla teie valik!

4 kommentaari:

  1. Väga ilus vest! Hea villane lõng on võrratu, koepind jääb nii mõnus! Plaanin just midagi alustada, ikka villasest!

    VastaKustuta
  2. Imeilus, ja istub, kui valatult!

    VastaKustuta