Minu lemmiktegevus on harutamine

12. veebr 2018

Lodumüts ja kaelus / Beanie and Cowl

Panen siia postitusse kaks asja korraga, mütsi ja kaeluse.
Need ei ole komplektis ja on mõeldud kahele erinevale inimesele, müts tütrele ja kaelus mu emale.
Juhtus nii, et ajasin mõlemad asjad omale üll ja piltidel asjad koos, nii et polnud mõtet kahte eraldi postitust tegema hakata.

Lodumüts ja kaelus Drops 104-43 / Beanie and Cowl

Dropsi lehel mustreid lapates jäi silma kaelus 104-43. Tahtsin seda kududa, oli vaja välja mõelda, kellele. Mõtlesin ema peale, et talle kaelused meeldivad (hoiab valutava kukla kenasti soojas) ja oligi ohver leitud, keda oma järjekordse kudumiga üllatada.

Päris üks-ühele juhendit ei jälginud, natuke tegin ikka omaloomingut ka.
Kudusin kaks lõnga kokku:

Eldorado Home handycraft Cameo, värv 6684, 100% villa, 50 g/132 m
Drops Delight värv 06, 50 g /175 m, 75 % superwash villa, 25 % polüamiidi
vardad 3,5
Kaelus istub kenasti, nii et kiidan mustrit. 
 
Lodumüts ja kaelus Drops 104-43 / Beanie and Cowl
 
Kaelus seisis juba mitu nädalat nööpide ootel, aga mitte ei leidnud aega, et poodi nööpide järele minna. Kuna oli plaanis ema külastada, siis kallasin oma nööbikarbi kummuli ja leidsin mingisugused nööbid, mis lausa vastu ei karjunud.
Emale kaelus meeldis. Selgus, et emal on kaeluseid kogunenud juba 4 erinevat viimase kahe aastaga. Alles hiljaaegu oli mu õde emale kaeluse kudunud, lisaks veel kaks varasemat, üks minu kootud ja teine emaga kahasse. Aga ema minu kootud kaelust tagasi ei andnud. Nüüd tal lausa nelja kaeluse vahel valida. Õigus kah, ühel õigel daamil peabki valkut olema.

Ja nüüd siis mütsist.
FB Teeme koos grupis jagas Julia kunagi vahvat lodumütsi õpetust. Kooskudumiseni ma ei jõudnud. Kui tekkis mõte tütrele uus müts kududa, siis otsisin juhendi ja lõngad välja, tegin väikese silmuste ümberarvutuse ja mütsi ülemine osa oli kahe õhtuga valmis. Hea kiire kudumine, mis ei seganud televiisori vaatamist.
 
Lodumüts ja kaelus Drops 104-43 / Beanie and Cowl
 
Kuna kõrvad kipuvad tuult kartma ning probleem on ka suure koheva juuksepahmakaga, mis kipub kõik mütsid peast ära puksima, siis kudusin mütsi serva kahekordse sooniku.
Kui olin mütsi valmis saanud, ajasin mütsi omale pähe, tegin paar selfiet ja saatsin pildid tütrele. Esialgu sain vastuse, et talle piisab täiesti minu kootud herilasepesa mütsist, aga oli valmis ikkagi mütsi omale pähe proovima. Mis salata, mütsi põhitoon on tütre kampsunist ülejäänud kõng ja see värv talle meeldib.
Lõngad: 
Sloveenia Albin Promotion, värv 110, 50 g/110 m, 100% alpaka
Drops Delight värv 03, 50 g /175 m, 75 % superwash villa, 25 % polüamiidi
Vardad 3,0 

Lodumüts ja kaelus Drops 104-43 / Beanie and Cowl

Minu rõõmuks tunnistati müts omaks. Ainult et serva pidin lahti võtma ja sooniku laiemaks kuduma. Sooniku lõpetamiseks kasutasin uut meetodit, mille õppisin ära randmesoojendajaid kududes. See lõpetamine sobib sellisele topeltsoonikule väga hästi.
Eks varsti kuulen, kuidas müts tuult peab ja kas peas ka püsib.
Peaks omale ka midagi sellist kuduma. Fotosessiooni ajal tundus, et müts istub kenasti peas.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar