Minu lemmiktegevus on harutamine

11. okt 2021

Sea Fog Jumper

 Nüüd tuleb midagi pehmet ja karvast.

Sea Fog Jumper

Selle lõnga ostmise ajan Kaisuka kaela. Tema ahvatles ja siis taris lõngad Soomest mulle koju kätte. Aga ega ma ostu kahetse. Lõng on ülimõnus.

Sea Fog Jumper
 

Sellest karvasest lõngast midagi keerulist teha ei tahtnudki. Esialgne plaan oli kahest erinevast toonist midagi triibulist  kududa, aga siis hakkas kahju, ei tahtnud lõnga lõikuma hakata. Väike proovikudumine näitas, et tuleb ühest värvist sviiter välja küll, kui ei taha midagi ülearu pikka kududa. Ja nõnda valmiski midagi hästi lihtsat.

Sea Fog Jumper
 

Arvutasin välja vajaliku silmade arvu ja alustasin kaelakaarest, ülalt alla. Selja taha kudusin mõned lühendatud read, et kaelus mugavam saaks. Ei midagi keerulist, ümar passe ja varrukad ühes tükis ringselt külge. Eelnev arvutamine oli väga täpne. Ei mingit harutamist. Kõik sujus kui õlitatult.

Sea Fog Jumper

Sviiter sai väga õhuline ja kerge. Kasutasin ära vaid neli kerakest lõnga. Kudumine läks väga kiirelt, viiel õhtul pisut nokitsemist. 3,75 varras on minu jaoks juba päris suur number, sellega läheb töö lennates. Kaeluses kasutasin väiksemaid vardaid.
Mõnda aega mõtlesin, kas sviitrile mingi nimi ka panna. Lõng viis mind  mereudu juurde. See hetk, kui taevas ja maa saavad üheks, samas päike paistab läbi udu ja merel on mitmevärviline nägu.

Create with Adlibris Alpaca Cotton

Lõng: Create with Adlibris Alpaca Cotton, 50% puuvilla, 35% alpakat, 15% villa, 160 m/50 g

Kudusin ära täpselt 4 kera, 200 g

Vardad  3,0. 3,5 ja 3,75

Sea Fog Jumper


1 kommentaar: