Minu lemmiktegevus on harutamine

17. nov 2018

Sukad Eesti kirivöö ainetel

Need on tegelikult sukad versioon 2. Versioon 1 istub siiamaani poolikuna televiisori laua peal. Aga küllap saavad need ka kunagi valmis.

Sukad Eesti kirivöö ainetel

Asjatundjad Eesti rahvariiete alal haaravad neid pilte nähes ilmselt validooli järele. Rahustuseks võin öelda, et sellises komplektis need sukad olidki ainult pildistamise jaoks.
Seelik on Türi triibustik, Muhu pätid varba otsas ja kolme kirivöö mustrite ainetel sukad jalas. Kompott missugune!

Sukad Eesti kirivöö ainetel

Altpoolt ülespoole minnes on vöökirjade järjestus selline: esimene on Türi, teine on Kihelkonna ja kolmas on Halliste muster.

Sukad Eesti kirivöö ainetel

Nüüd siis nende sukkade saamisloost. Väimees tellis oma emale kingituseks meie rahvusvärvides sukad. Mõtlesin siis, et oleks tore kasutada vöökirjade mustreid sellele vaatamata, et värvid pole need, mis vöödel on. Võtsin riiulist kirivööde raamatu ja hakkasin mustried valima. Keeruline oli, kõik mustrid oleks tahtnud järjest suka sisse kududa. Mul oli juba pool sukka valmis, kui sain jala mõõdud. Ups, arvestasin oma jala suuruse järgi, aga vaja oli natuke laiema säärega sukka. Tõstsin suka teleka ette (no seal istub see siiamaani, kuigi vahepeal on see lõpuni kootud ja isegi teise algus on olemas) ja kaevusin lõngaarvestuse tabelisse. No ei ole enam piisavat lõngavaru. Lippasin Karnaluksi uue lõnga järele, kuid ei pääsenud uksest sisse, pühade-eelne lühedatud tööpäev sattus olema. Kiristasin hambaid, kella vaadates tõdesin, et hilinesin kõigest mõne minuti. Pood oli rahvast täis, aga turvamees seisis ukse ees ja teha polnud midagi. Järgmine pood Abakhan, aga polnud sobivat lõnga. Kolmas pood Liann Lõngad Kaubamajas. Nemad töötasid õnneks ja sobivad lõngad olid ka olemas.

Sukad Eesti kirivöö ainetel

 Kui juba uued sukad, siis olgu uued mustrid ka. Lappasin jälle raamatut ja otsisin sobivaid mustreid.

Sukad Eesti kirivöö ainetel

Lõngaks Gründl Hot Socks uni 75% uusvill, 25% polüamiid, 50 g/210 m
vardad 1,5
Lõnga kulus kokku 180 grammi

Sukad Eesti kirivöö ainetel

Piltide peal on sukad minu jalas. Eks nad natuke suured mulle on, aga lausa alla ka ei vajunud.
Sukad elavad nüüd oma elu Hollandis.

Sukad Eesti kirivöö ainetel

Katsetasin nende sukkade peal minu jaoks uudset ninakahandamise süsteemi. Mulle see meeldib.

1 kommentaar: