Minu lemmiktegevus on harutamine

29. sept 2014

Kootud kleit / Knitted Dress

Üks suvine ja ammulubatud kleit jõuab lõpuks blogisse.

Kootud kleit Knitted Dress
Suvel oli tegemist üksjagu palju ja lubatud kleit lapselapsele kippus vägisi sügisesse minema.
Kuna eelmine kleit oli väga täpselt paras, siis uue kleidi jaoks arvestasin pisut silmi lisaks. Kui seeliku tegemiseni jõudsin, andsin silmi kohe päris ohtralt juurde ja tulemuseks oli lõngapuudus. Keskelt-läbi arvutus andis puudujäägiks ühe toki ja see õnnestus juurde tellida. Vahepeal oli palju muud tegemist ja kui siis kudumise uuesti kätte võtsin, oli ikkagi lõnga vähe. Käisin poes lõngajahil, kuid sama firma sama värvi lõnga polnud. Võtsin siis juurde ühe toki teise firma lõnga, mis oli pisut tumedam punane. Mõtlesin, et teen äärte viimistluse teise värviga, kuid otsustasin lõpuks ikkagi õige lõnga kasuks. Jälle tööseisak, kuni sain uue toki tellida. Ja nii juhtuski, et augusti keskpaik oli juba käes, kui kudumi varrastelt maha sain. Hea, et ikka silmi juurde tegin, selle ajaga oleks laps juba kleidist välja kasvanud olnud.
Päris identset kleiti eelmisega ei teinud, muutsin vöökoha mustrit ja alumise serva rombide muster on ka pisut teine. Lihtsalt hetkel tundus nõnda parem.
Lõngaks siis puuvillane Catania 50 gr/ 125 m, 5 tokki, vardad 3,0.
Kootud kleit Knitted Dress

Kootud kleit Knitted Dress

Tütar tegi omalt poolt kleidile väikese lillekese kaunistuseks peale.

Selle lõnga venimine pesus on müstiline. Panen siia pildi kleidist, mis pole veel pessu jõudnud. Pesust tuleb kudum palju suuremana välja. Nägin kuivama laotamisel kurja vaeva ja võrreldes algse pikkusega sain kleidile 20 cm lisapikkust. Kui oleksin kleidi rippuma pannud, oleks see veel märksa pikem saanud.
Kootud kleit Knitted Dress

Selle lõnga puhul on valmis toote suurust raske ette prognoosida.

Tänan tütart kenade piltide eest ja suur tänu kaunile modellile!
Viide tütre tegemistele ja blogile: http://triinukallas.blogspot.com/

1 kommentaar: