Minu lemmiktegevus on harutamine

25. mai 2014

Kleit heategevuseks / Dress for Charity

8. juunil 2014 toimub Kadrioru pargis tore heategevuslik perepäev Pardiralli 2014. Pardirallit korraldavad Eesti Vähihaigete Laste Vanemate Liit koos Eesti lionitega.

Pardiralli käigus kogutakse raha vähihaigete laste peredele tugikeskuse rajamiseks. Planeeritav tugikeskus koondab kõik abiteenused, mida on seni saadud juhusliku rahastamise tõttu pakkuda vaid osaliselt.

Perepäeva ajal korraldatakse heategevuslik käsitöömüük ja soovisin omalt poolt väikese panuse anda.

Talvel on heategevuslikku käsitööd kuidagi lihtsam teha. Sokid-kindad-sallid tulevad esimesena mõttesse. Suvise müügiga on teised lood. Veeretasin neid lõngakerasid ja vardaid mitmel korral käes ja panin sama targalt oma kohale tagasi. Tähtaeg istus juba kukil ja minul ikka ei midagi. Võtsin heegelnõela kätte ja heegeldasin oma elu esimese puuvillasest heegelniidist suvemütsi. Omast arust sai kena müts, aga kui müts pesust ja venitusest tuli, siis panin selle kohe kõrvale. Müts sai liiga suur.
No mitte ei tulnud itt peale...
Uue mütsiga katsetada enam ei tahtnud. Neid osavnäppe-mütsitegijaid on palju ja mul oli isu läinud.
Siis võtsin riiulist paki puuvillast Catania lõngaga ja idee oli kohal. No loomulikult suvine kleidike!
Lõng Catania / Yarn Catania

Lõiget ega mustrit polnud. Võtsin ühe vana sitskleidi passeosa lõike ette, et saada orienteeruvad mõõdud kätte ja hakkasin kuduma.
Mõned õhtupoolikud nokitsemist ja kleit oligi valmis.
Üllatus tuli siis, kui kleidi pesust välja tõstsin. Väikesest kleidist sai päris suur kleit. Kahju, et kleiti enne pesemist ei pildistanud. Siis oleks võrdlusmoment olemas olnud. Laotasin kleidi tasapinnale kuivama, ise kahtlesin, kas kleidi pikkuse-laiuse suhe normaalseks jäi.
Helistasin tütrele ja tegin kaupa, et oleks kleiti ja last vaja kõrvuti vaadelda ja siis otsustada, kas kleidi alumist osa on vaja pisut üles harutada.
Kleit läks tüdrukule vupsti selga ja tundus, nagu oleks see kleit täpselt tema järgi tehtud.
Nähes tüdruku silmis väikest pettumust, et see polegi temale tehtud, andsin lubaduse, et ta saab omale täpselt samasuguse kleidi, sest mul jäi täpselt teise kleidi jagu lõnga järele (algselt oli lõng palju suurema eseme jaoks mõeldud).
Lõnga kulus 182 grammi.
Kootud kleit heategevuseks

Kootud kleit heategevuseks

Kootud kleit heategevuseks

Kootud kleit heategevuseks

Kootud kleit heategevuseks
 Tänan tütart kenade piltide eest ja suur tänu kaunile modellile!
Viide tütre tegemistele ja blogile: http://triinukallas.blogspot.com/

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar