Minu lemmiktegevus on harutamine

30. märts 2013

Kodune leivategu / Home-Baked Bread

Ahjusoe leib, milline lõhn ja maitse!

Kodus küpsetatud leib
Ahjusoojad leivad
See pole küll väga käsitöö blogi
postitus, aga mis see isetehtud leibki muud on, kui üks korralik käsitöö.

Täna tuli tahtmine magusa koogi asemel hoopis leiba küpsetada. Eestit on ammu vallutanud leivaküpsetamise hullus. Mina pole siiamaani sellega kaasa läinud. Nüüd siis lühikese ajaga juba teine leivaküpsetus.
Esimene katsetus oli abikaasa õhutusel firma Vändra Leib valmis seemneleivasegust leiva tegemine. Sinna sisse läks pett ja vesi ja leib tuli. Kooriku lasin liiga tumedaks ja leiva kättesaamine vormi seest oli paras katsumus, sest jätsin vormi eelnevalt määrimata, kuid leib oli sellele vaatamata hea.

Kodus küpsetatud leib
Leivad enne ahju minemist
Täna võtsin ette koti rukki täisterajahu ja seal oleva retsepti ning segasin taigna kokku. Kuna mul juuretist pole, kasutasin pärmiga retsepti. Jahule segasin sisse korraliku portsu kefiiri, natuke õunamahla, peotäie rosinaid ja teise seemneid, natuke suhkrut ja soola.
Seekord ei hoidnud ahju temperatuuri liiga pikalt kõrgel ja kui koorik oli parajalt pruun, katsin küpsetusvormi pealt fooliumiga. Leivad vupsasid ise vabatahtlikult vormist välja. Vormi määrimisest oli ikka kõvasti abi.
Täitsa mõnus leib tuli. Ja järgmiseks katsetuseks on juba mõningad mõtted olemas.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar