Minu lemmiktegevus on harutamine

18. apr 2023

24/28/30 stitches top

 Järjekordne luukere sai ära lõpetatud.

24/28/30 stitches top

 Kudumist alustasin juba eelmise aasta juulis. Algselt oli see testkudumine, mille ma nässu keerasin, sest ei viitsinud juhendit lõpuni lugeda. Juhendi alguses polnud juttu lühendatud ridadega kaelusekaare kujundamisest ja tegin omaalgtuslikult lühendatud read ära. Kui hakkasin kaenla alla välja jõudma, viskasin pilgu juhendile ja nägin, et kaelakaare kujundamine oli ette nähtud küll, aga hoopis teise koha peale.
Esimese hooga jätkasin kudumist ja oma parema teadmise kohaselt. Kui 3/4 topist oli valmis, kutsusin oma südametunnistuse korrale, võtsin uued lõngad ja kudusin uue topi. Pole ju mõtet testkududa, kui ma juhendist mööda koon. Selle juhendijärgse topi lugu saab lugeda siit.

24/28/30 stitches top
 
Kuna samal ajal oli veel ühe salli testkudumine käsil, siis jooksin ajagraafikust totaalselt välja. See lilla topp sai kõrvale tõstetud ja selle lõpetamine jäi juba sügisesse. Kui lõngad olid juba katkestatud, tekkis mõte, et topi asemel võiks hoopis pikkade varrukatega kudumi teha. Jätsin otsad sisse ajamata ja tõstsin topi luukerede kuhja paremat aega ootama.
Sel kevadel hakkasin luukerede kuhja vähendama ja topp tuli asjade vahelt välja. Pidasin pisut aru ja otsustasin, et kui tahan pikkade varrukatega džemprit saada, siis võtan uued lõngad ja koon uue asja. Niisiis, ajasin otsad sisse, pesin ja kuivatasin ja nüüd on mul kaks peaaegu ühesugust õhulist mõnusat toppi, üks punane, teine lilla. Vähemalt selle luukerega läks kiirelt.

Lõngad:

Drops brushed Alpaca Silk, 77% alpakat, 23% siidi, 25 g/140 m, värv 9, lilla,
Royale Alpaca Fabifil, 75% alpakat, 25% polüamiidi, 50 g/700 , värv sinine

vardad 4 ja 3,5 

Mohääri kudusin ära peaaegu 4 kera. Alpaka jooksis suure pooli pealt.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar