Minu lemmiktegevus on harutamine

27. dets 2015

Sokid / Socks, Drops 131-44

Jõuluvana kingikoti täienduseks sa kootud lehemustrilised sokid. Kudumiseks kasutasin Dropsi mustrit 131-44

Kudumisega alustasin juba päris ammu, nii mitu kuud tagasi. Vedasin sokke kudukotiga igale poole kaasa, et küll natukehaaval koon ja nõnda see tegemine veniski. Kudukotis oli alati mitu asja ja sokid koti põhjas. Kui pealmine asi valmis sai, rändas sinna uus asi asemele ja sokid ikka põhjas ja viimases järjekorras. Aga pühadeks sain ikka sokid valmis.

Sokid / Socks, Drops 131-44

Ajasin sokid pildistamise tarbeks oma jalga, aga mu jalg on pisut pisem kui sokid, nii et need on natuke lontis ümber jala.

Päris viperusteta ei läinud ka see kord.
Esimene komplekt vardaid olid nii libedad, et ühtevalu oli mõni varrastest vaikselt soki seest jalga lasknud. Vaevlesin esimest sokki mitme mustrikorduse jagu kududa, kui meenus, et kusagil peaks olema kaks komplekti uusi Knit Pro Karbonz vajaliku suurusega vardaid. Sorisin natuke vardapakkides ja leidsin vardad üles. Just nii, avamata 2 pakki vardaid. Hurraa!
Kudumine läks pisut karemini edasi. Just nimelt pisut. 2 varrast olid OK, kahele vardale kippus lõng sinna metallotsiku serva taha jääma ja viies varras kaotas kümnekonna ringi järel oma metallotsiku hoopis ära. Otsisin oma arvepidamisest ostutšeki välja ja läksin poodi muret kurtma. Nojah, ostmise ja kudumise vahe oli päris suur. Vardad on ostetud märtsis ja soki kudumiseni jõdsin alles sügisel. No mis teha, kui suvel sokke kududa ei taha! Aga õnneks sain poes need kaks pidust varrast välja vahetada ja see lahtise otsikuga varras liimiti koha peal kinni. Mure sai lahenduse.

Kudusin sokid valmis, viskasin pessu, kuivatasin ära ja panen sokid üksteise peale. Üks sokk on suurem kui teine!??? Venitan ühe sokki teisele järele, aga õigeks ikka asja ei saa. Kummaline... Loen lehekesed mõlema soki peal üle ja arv ei klapi. Loen veelkord ja veelkord, ikka tulemus erinev. Suurest agarusest olin ühe soki mustrikorduse jagu pikema kudunud. Ei teagi kohe, kuidas tegemise ajal lugemise sassi ajasin.
Ei jäänudki muud üle, kui üks sokk ninast üles harutada ja lehekese jagu lühemaks kududa. Sain sokid tänu sellele veel teistki korda üle pesta.

Ajasin sokid natuke suurema liistu peale kui minu jalg on ja sellele rohepakule sobivad sokid pisut paremini.

Sokid / Socks, Drops 131-44
Loodan, et uuele sokiomanikule istuvad sokid sama hästi või veelgi paremini jalga.

Kudumiseks kasutasin Bellalana Marathon sokilõnga.
Koostis 75% uusvilla, 25% polüamiidi.
Värv 202
50 g/ 210 m
Vardad 1,5

Lõnga kulu 70 g

Ütleks paar sõna lõnga kohta ka. Tokis tundub lõng selline tavaline sokilõng. Ei midagi erilist, aga kurta pole ka midagi. Kudumise ajal nii normaalset tunnet enam polnud. Kuidagi elutu tundus see kude. Aga pärast pesu ajas lõng ennast kenasti kohevile ja nüüd enam ei kurda, täitsa mõnus lõng on.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar