Minu lemmiktegevus on harutamine

22. märts 2015

Lühendatud read / Swing Knitting

Sain oma esimesed katsetused swing knitting teemas valmis.

Lühendatud read / Swing Knitting

Mustrimaailma nobenäppudel oli üles visatud teema lühendatud ridade kudumiseks, nii see kõik alguse sai.
Jäin oma tegemistega lootusetult hiljaks.
Teema oli ahvatlev, hea idee aga puudus. Alguses tundus see asi pisut keeruline ja väljapakutud ideed väga ei kõnetanud. Mõte aga urgitses alateadvuses edasi ja siis järsku läks pirn põlema!
Kaevasin oma lõngavarudest villase buklee välja ja asusin katsetama.
Bukleed on mul mitmes erinevas jämeduses ja struktuuris. Esialgu panin kokku silma järgi sama jämedusega kuid erineva struktuuriga lõngad, kuid tulemus ei meeldinud. See katsetus ootab harutamist.
Ei jäänud muud üle, kui otsida kapisügavusest välja sama struktuuriga lõng ja esimesena jäi näppu omavärvitud pruunides-kollastes toonides lõng. Ah jaa, seda lõnga pole ma oma lõngavärvimise teemas isegi veel kajastanud. OK, järgmise postituse peaks sellest lõngast tegema.
Nende patjadega laabus kõik kiirelt ja mõnuga. Ette pole mingit mustrit vaja, muudkui keerutad lõnga, nagu süda lustib. Peaasi, et markereid ei unusta panna. Swingimine on väga lõõgastav tegevus!

Lühendatud read / Swing Knitting

Eile käisin Karnaluksis patjadele nööpe hankimas. Nööpide valik oli väga suur, kuid sellise läbimõõduga nööpe, nagu plaanisin, oli üllatavalt vähe. Tegin valiku kahele nööbile ja kodus selgus, et lähikondsed praakisid ühe valiku täielikult välja. Nüüd on mul suur peotäis nööpe. millele pean hakkama uut otstarvet välja mõtlema. Üks valikutest kiideti aga üksmeelselt heaks.

Lühendatud read / Swing Knitting

Karnaluksis oli rahvast nagu murdu, nagu alati. Ja muidugi lõngad-lõngad. Olen suutnud sealt poest nii mõnedki korrad nõnda väljuda, et pole ühtegi lõnga ostnud. Eile nii hästi ei läinud. Minuga tuli kaasa 2 kg halli villast lõnga ja 700 gr kirjut villast lõnga. Justnagu oleks kodus lõnga vähe. Aga no mis teed, kui lõng ikka niimoodi kõnetab, et sa ei saa enam sammugi riiulist eemale, siis juhtub see, mis juhtus.
Karnaluksis on viimase aja uuenduseks kaardiga maksmise võimalus. Lahe oli vaadata, kuidas kaardimakse võimalus võtab inimestelt piirid maha (k.a. mina). Järjekorrad olid üüratud. Teadsin, et kaardimakse on võimalik, kuid ma ei teadnud, kas see on võimalik kõikides kassades või ainult peakassas. Sättisin ennast ühte järjekorda paika ja hüüdsin järjekora etteotsa, kas ka selles kassas saab kaardiga maksta. Kassiiri jaatava vastuse peale kadus pool järjekorrast justkui imeväel uuesti lõngariiulite vahele :)

Eilne päev ei lõppenud ainult nende lõngadega. Käisin läbi ka Maneeži nurgal asuvast poest ning uudistasin uut Itaalia lõngade valikut. Sealt haakis mulle külge kaks erinevat värvi meriinot, kokku 1,5 kg. Vaat mis juhtub, kui puudu on nööbid!

1 kommentaar: