Minu lemmiktegevus on harutamine

7. juuli 2014

Mustrimaailma Suvesokisalakas

I VIHJE
Mustrimaailmas läks lahti järjekordne salakudumine. Seekord siis pitsilised suvesokid.


Salli salakudumine on peaaegu et lõpule jõudnud. Sinine sall leidis endale õnneliku omaniku. Kaamelilõngast sall sai väiksemaks harutatud ja tagasi kootud, koos mustris ettenähtud pärlitega. Sall on veel venitamata, nii et pilti veel ei tule.
Kuna uus salakudumine hõigati maha, panin ennast ka kirja. Vahepeal kudumiseks aega eriti polnud, sest laulud tahtsid Lauluväljakul kokkulaulmist. Uudishimu ajas kiirele ajale vaatamata kuduma ja näpistasin endale natuke aega muude kiirete asjade vahelt.

Lausa loll on tunnistada, et lõnga otsimine oli paras peavalu. Lõngu on kõik kapid-kapipealsed, voodialused ja toanurgad täis, kuid kui mingi kindla asja jaoks lõnga otsima hakkad, seda õiget ikka ei leia. Mis on liiga jäme, mis kirju, mis liiga peenike, materjal ei sobi jne. Ega jonni enne ei jätnud, kui midagi sellest hulgast ikkagi leidsin. Sokilõnga poest eraldi otsima minna oleks olnud pisut narr ja aega selleks poleks ka olnud. Lõngaks siis "päranduseks" saadud õrnhall tundmatu koostisega lõng. Lõngavöö on küll ühel tokil küljes, mille pealt loeb välja lõnga nime: MIMINA, kuid kõik muu tekst on täiesti arusaamatu. Oletatavasti mingi Poola lõng. Loodetavasti soki jaoks ikka kõlbab.

Esimese soki alguse tegin juba valmis ka. Suurest agarusest lasin pitsimustrit juba teise 8 rida ka otsa, kui järsku plahvatas, et teiste piilukaid vaadates justkui polnud seda pitsi nii palju. Harutama kohe ei hakanud. Kudusin teise soki õige kauguse peale ja nüüd vaja teine vihje ette võtta.

Suvesokisalakas

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar