Minu lemmiktegevus on harutamine

10. juuli 2014

Lambakoera vest vol.2 / Men's Vest, Dog Yarn

Duubeldasin lambakoera vesti.
Sedapuhku sai see kudumine ette võetud natuke nagu tellimustööna. Emal oli seda koeralõnga mitme vihi jagu ühekordsena. Osa lõngast oli planeeritud mu vennale vesti kudumiseks. Ema korrutas lõnga ära ja kurtis, et sünnipäev läheneb, üks töö ajab teist taga ja kududa ka niiväga ei tahaks. Lubasin lahkelt kudumise töö omale võtta.
Kui lõng käes, võtsin abikaasa vesti  ette, lugesin silmad ära ja lahutasin portsu silmi sealt maha, sest vend natuke kõhnem mees. Silmused kähku vardale ja kuduma!
Seekord võtsin 3,5 jämedusega ringvardad.
Kudumine läks kiiresti. Sel ajal oli palju autoga mööda Eestimaad ringikärutamist ja lasin kätel käia. Loomulikult polnud mina roolis :)
Kui vest juba poole peal oli, vedasin kudumi laiali ja oh üllatust: see ema korrutatud lõng oli ilmselt jämedam kui vabrikukorrutus (lõng muidu samast allikast pärit kui abikaasa vestiks kasutatud kahekordne lõng). Vest osutus laiemaks kui eelnev vest. Ma ei tulnud selle peale, et proovikudumine oleks vaja teha.
Polnud miskit parata. Varras tuli seest välja tirida ja kõik üles harutada ning otsast peale hakata. Edasi läks kõik ilma viperusteta. Kudumine edenes nüüd lausa lennates, sest silmade arv kahanes märgatavalt.
Vest sai vennale koos kallistustega üle antud.

Ootel on veel vähemalt 2 lambakoera vesti tellimust...

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar