Minu lemmiktegevus on harutamine

7. okt 2013

Sokkide hooaeg on avatud! / Socks season is open!

Viimasest postitusest alates on palju vett merre voolanud.
sokid SocksTehtud on nii mõndagi, kuid modellidega on pisut raskusi olnud ja endal ka on nii palju tegemist olnud, et postitused on tegemata.
Sisestan nüüd viimati valminud sokid. Ilmad on sügisesed, korter jahe ja soojad sokid kuluvad ära.
Need sokid polnud üldse plaanis, aga lõngapoes oli sokilõngade soodusmüük ja kuna ma polnud veel neid mustrisse jooksvaid lõngasid varem proovinud, tellisin lõngad ära. Kohe ikka mitme sokipaari jagu erinevaid värve. Nii enda sokkideks kui ka teistele kudumiseks. Lõngad kätte saanud, oli pisike hirm naha vahel. Need lõngad tundusid ikka harjumatult peenikesed. Soovitatav varda jämedus 2-3, hakkasin isegi 2 juures kahtlema.
Kiusatus oli suur ja alustasin enda sokkidest. Ma vist kõige suurem külmavares ka :)
Yarn Flotte SockeSeda lõnga oli päris mõnus kududa. Üks väike puudus ka, kui oli vaja silmuseid uuesti varrastele korjata, kippusid silmad üles hargnema ja oli üksjagu pusimist, et kõik uuesti vardale tagasi saada.
Yarn Flotte SockeYarn Flotte SockeMuster jooksis tõesti iseenesest ja selliseid kirjusid sokke on lausa lust teha. Tavaliselt ma eriti soki kudumise juures ei jälgi, mis käed teevad, pigem jälgin TV ekraanil toimuvat. Selle lõngaga on pisut teine lugu, tahaks kogu aeg valmivat tööd vaadata. Huvitav on.
sokid SocksSääreosa sai imekiirelt valmis, kand ka ja ligi 5 cm jagu tallaosagi, kui tõmbasin vardad välja ja harutasin kuni soonikuni kõik üles. Ma pole küll mingi eriti pehme kuduja, kuid see kude oli ikka liig pehme ja suurte silmustega nende varrastega tehes.
sokid SocksEi mäletagi aega, millal sai viimati 1,5 sukavardaid kasutatud. Andis teisi kohe otsida. Edasi kudusin siis juba peenemate varrastega. Ausõna, mul tekkis kudumismasina tunne. Sokk nagu Suva sokivabrikust! Nende varrastega sain siis sellise tiheduse kätte, et julgeb sokki juba jalga ka tõmmata ja jalga maha panna :) Sokid on siidised, pehmed ja jalas mõnusad, samas on ikkagi tunne, et nad on udupeened ja õrnad. Eks näis, kuidas nad vastu peavad. Saapa sisse neid igaljuhul panna ei raatsi. Eks tatsan toas, sussid varba otsas.

Lõnga koostis:
 75% Schurwolle superwash,
25% Polyamid
100g = ca 420 m
soovituslikud vardad 2-3
Lõnga kulus 68 grammi
lõnga värvus 5002






Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar