Minu lemmiktegevus on harutamine

21. okt 2013

Sviiter / Sweater

Tegelikult peaksid siin olema hoopis pildid sääristest.
Raasiku 8/2 villane lõng
Juba mitmel korral olin lõngapoes näppinud Raasiku 8/2 villaseid kirjusid lõngu ja mõelnud, mida põnevat nendest lõngadest kududa saaks. Ükskord olid korvis kõrvuti täpselt need lõngad, mis siin pildil näha ja siis lõi lambike põlema: mõnusad pikad säärised talvesaabaste juurde. Esikus seisavad reas nii tumepruunid kui ka helebeežid saapad ja need lõngad sobiksid värvi poolest sinna juurde ideaalselt. Mõeldud - tehtud. Lõngakaup tehtud ja rõõmsalt kodu poole.
Kodus lõngu vihtidest keradesse kerides hakkas mu õhin lahtuma. Kerin ja kerin ja ei mingit värvimuutust. Ma ei osanud ette kujutada, et värvi üleminekud nii pika vahemaa pealt tulevad. Säärised saaksid kootud, ilma et mingit värvimängu tekkima hakkaks. Täielik pettumus! Nii võib juhtuda, kui kodutöö tegemata on.
Lõngad jäid mitmeks nädalaks seisma, ilma et oleksin osanud mingit lahendust leida. Tumedamat lõnga oli kaks vihti ja kogust kusagil 450 grammi ringi. Mõtlesin siis, et midagi väga suurt tööd sellega ette ei võta, aga üks sviiter võiks ju välja tulla ja selle pinna peal tekib äkki isegi värvide üleminek.
sviitri kaelusPäris tuima parempidist kudet teha ei viitsinud, palmikute jaoks kartsin, et ei vea lõngaga välja. Päris pitsilist ka ei tahtnud kududa. Otsisin mustriraamatu välja ja kohandasin sealt oma äranägemise järgi ühe mustri ümber. Sai hea lihtne muster, mis ei nõua süvenemist ja saab vabalt televiisori taga nokitseda. Vardad võtsin ka suuremad, et lõngakulu pisut vähendada.
Kudumine läks üllatavalt kiiresti ja tavapärase lemmiktegevuse - harutamise peale ka aega ei kulunud. Tundub, et kaeluse tegemise nipi sain ka korralikult kätte. Kahekordne kaelus seisab kenasti koos ja istub hästi. Üllatavalt said kaeluse silmad ka täpselt välja rehkendatud, nii et ei mingit harutamist-ümbertegemist.
Olin endaga rahul!

Kui valmis töö kaalu peale panin, ei uskunud oma silmi: lõnga kulu 272 grammi!
Millega rahul ei ole, on lõnga värvivahetus. Kampsuni jaoks seda lõnga edaspidi ilmselt ostma ei hakka. Mulle meeldiks, kui väevivahetus kiiremini toimuks. Aga õlaräti jaoks peaks see lõng hästi sobima. Heledam lõng ootab veel oma järge. Mine tea, äkki tulebki sellest rätik.





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar