Minu lemmiktegevus on harutamine

2. aug 2015

Mustrimaailma VIP salakudumine 2015 / Secret Knitting

Käima on läinud uus Mustrimaailma salakudumine ja otse loomulikult ei saanud ma kõrvale jääda.

Mustrimaailma VIP pitsiline salakudumine

I VIHJE

Vaja oli pitslõnga ja pärleid. Mõlemat on kodus olemas. Lõnga kindlasti rohkem kui pärleid.
Lootsin leida olemasolevatest asjadest sobiva kooskõla.
Valida oli valgete, naturaalvalgete, siniste ja beežide helmeste vahel ning sinna juurde oli vaja leida sobiv lõng.
Esimene mõte oli võtta türkiislõng - sama, millest ma tütrele salli kudusin. Vaatasin, et sinna sobivad kenaste naturaalvalged pärlid sisse. Võtsin juba vardad kätte, siis lõin kõhklema. Seda lõnga on ainult 75 grammi olemas ja ma ei tea, kui palju lõnga tegelikult vaja on.
Siis veeretasin natuke aega näppude vahel Midara Roma-t, kuid panin lõpuks kastile kaane peale tagasi ja suundusin lõngakapi poole. Äkki midagi Dropsi pitslõngadest?
Avasin kapi ukse ja esimene lõng, mis riiulist vastu vaatas, oli hoopis Malabrigo kollane pitsilõng. Seda on mul piisavalt ja rohkem polnud mul enam vajadust kappi sukelduda. See on just see päikeseline lõng, mis sellest vihmasest ja jahedast suvest puudu on.

Mustrimaailma VIP salakudumine 2015 / Secret Knitting

Varem pole ma sellest pitslõngast midagi kudunud. Mul puudub igasugune kogemus sellest, kuidas lõng pesus käitub ja kuidas kudum pärast venitamist ennast hoidma hakkab. Aga pole probleemi. Kui kudum ennast vormis ei hoia, sobib see ümber kaela ka vormituna, sest lõng on imepehme.

Mustrimaailma VIP salakudumine 2015 / Secret Knitting

Kui kudumine esimese pärlini jõudis, selgus tõsiasi, et valged pärlid on minu heegelnõela jaoks liiga pisikese auguga. Beežid aga olid mu nõela jaoks justkui loodud, nii need beežid sinna kudumi sisse saidki. Nüüd hakkab mulle aina rohkem tunduma, et beež ongi see kõige õigem värv selle lõnga juurde.

Esimene vihje on kootud, nüüd pole muud, kui järgmist vihjet oodata.
Probleem tuleb varrastega, sest see vardasuurus oli mul planeeritud ühe teise, kohe-kohe töösse mineva kudumi jaoks. Eks tuleb sammud jälle poe poole sättida.

5 kommentaari:

  1. Ilus sall valmimas! Ma olen sellest lõngast ühe väikese salli kudunud. Minuarust hoiab vormi küll, kuid kergelt vanunud näeb välja. Sellegipoolest hästi pehme ja mõnus :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tegelikult seda ma vaikselt kartsingi, et ei jää pikalt kena. Aga kaela hoiab ikka soojas, nii et lasen aga rõõmsalt edasi :)

      Kustuta
  2. Ilus kollane lõng on tõesti. Natuke varjunditega, mida sellelt väikeselt tükilt väga välja ei paista. Loodan, et suure salli pealt jäävad Malabrigo-likud värvivarjundid näha.

    VastaKustuta