Minu lemmiktegevus on harutamine

30. dets 2022

Astridi kirjaga Haapsalu sall

 Teine katse kududa Norra printsessi Astridi kirjaga Haapsalu salli.
Muster on pärit raamatust "Aasa sallid", autor Aasa Jõelaid.

Astridi kirjaga Haapsalu sall

Kuduma asusin seda salli novembri alguses. Ega ma päris normaalne pole, kui võtan musta salli kudumise ette aasta kõige pimedamal ajal. Ausalt öeldes palju näha polnud. Valget aega justkui polegi ja sel ajal on muud teha kui kududa. Niisiis jäi kudumine lambivalgele. Hea, et võtsin vähemalt lihtsama mustri kudumiseks. Kui seda mustrit olen varem peast kudunud, siis nüüd kudusin mustrilehe pealt järge vedades, sest oleksin lihtsalt ära eksinud. Seda, kas olen parema või pahema poole peal kontrollisin õhksilmuseid vaadates, kas need on läbi kootud või mitte. Eks paar korda unustasin mustrilehte liigutamata ja kudusin jama ka kokku, nii et sain tagurpidi kudumist harrastada. Ja paar korda lasi silmus ka jalga. Ma isegi ei üritanud jooksus silmust tagasi kududa, püüdsin selle markeri peale ja kudusin selleni jälle tagasi. Nii läks kiiremini.

Astridi kirjaga Haapsalu sall
Ühe äpardusega sain veel hakkama. Lõpetasin põhiosa kudumise ja asusin äärepitsi jaoks silmuseid kokku lugema. Üllatuseks olin mustreid vähem kudunud kui plaanis oli. Tagurpidi kudumise jaoks oli nüüd liiga palju ridasid, nii et võtsin varda ja ajasin selle silmus silmuse haaval mustrisse. Hakkama sain!
Ühe asja sain veel selgeks. Sellise töö juures peab vaatama, mis riietus seljas on. Kirju seelik tegi kudumise veel segasemaks. Kui ühtlase heleda riietuse selga sain, läks pilt palju selgemaks. 

Astridi kirjaga Haapsalu sall

Astridi kirjaga Haapsalu sall

Midara Haapsalu salli lõng 100 g/1400 m
värv 940 must
kudusin ära 88 g lõnga

vardad 2,75 / 3,5 / 4,0 / 4,5

Astridi kirjaga Haapsalu sall
 
Astridi kirjaga Haapsalu sall
Sall on nüüdseks juba Hollandisse jõudnud ja tundub, et omanik on salliga rahul. Tegemisel on tumepunane Haapsalu rätt. Kahju, et see ei jõudnud õigeks ajaks valmis.

Astridi kirjaga Haapsalu sall
Edit: Pidin paranduse sisse viima. Kästi kirjutada, et sall meeldis väga.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar