Minu lemmiktegevus on harutamine

2. jaan 2020

Jõulusokid 2019 / Christmas Socks 2019

See on puhtal kujul lõngahävitusprojekt.

Jõulusokid 2019 / Christmas Socks 2019 Niina Laitinen
Jõulukuu alguses läks FB Noviest- loome ja koome grupis lahti Niina Laitineni mustrite järgi jõulusokkide kooskudumine, kus igal hommikul saime kätte väikese jupikese mustrit. Üks muster oli pitsilistele sokkidele ja teine muster kirisokkidele.
Kudumist alustasin pitsiliste sokkidega. Kui aga nägin teiste kudujate piilupilte mustrilistest sokkidest, kaevandasin kastist välja oma Novita 7-veljestä ja Lauri Neulelanka lõngajäägid ning panin kirisokid ka varrastele.

Jõulusokid 2019 / Christmas Socks 2019 Niina Laitinen

Jõulusokid 2019 / Christmas Socks 2019 Niina Laitinen
Kudumise käigus hakkas üha enam ilmnema, et siit tuleb midagi enamat kui sokid - säär aina venis kõrgustesse. Lõpuks said sokkidest põlvikud.
Kuna ma ei lähtunud nendest värvidest, mis ette oli antud, vaid kudusin nende lõngajuppidega, mis kastist välja kaevandasin, said minu sokid hoopis teistsuguse ilmega, kui teistel kudujatel - märksa kirjumad ja mustrivööndid pole nii konkreetselt välja joonistunud, kui muster ette nägi.
Viimane mustrivihje tuli 23. detsembril. Mul said sokid omaalgatuslikult lõpetatud juba päev varem, kuna soki lõpetamisega ei andnud enam oodata, varbad hakkasid juba soki sisse ära kaduma.

Jõulusokid 2019 / Christmas Socks 2019 Niina Laitinen
Põlvikutesse kudusin ära 206 grammi lõngajääke (150g/300 m)
Vardad 3,0

Mida päev edasi, seda rohkem mulle see sigri-migri meeldima hakkab. Mul jääke veel kastis. Paneks uued põlvikud varrastele? Huvitav, kas keegi tahaks omale selliseid põlvikuid? Mul ei mahu sokid enam sahtlisse ära :)

Jagaksin rõõmuga mustrit, aga siiamaani pole Ravelry-sse mustrit ilmunud. Kui muster ilmub, jagan mustrit ka.

1 kommentaar:

  1. Vahvad põlvikud! Mu õde oleks kindlasti rõõmus selliste üle, tal alati sääred külmetavad.

    VastaKustuta