Minu lemmiktegevus on harutamine

4. apr 2015

Lühendatud ridadega kand / Sock Heel, German Short Rows

Jätkuks kevadistele salasokkidele sai eile valmis meisterdatud video  nende sokkide kanna kudumise tehnikast.

Salakudumise foorumis tekkis nii mõnelgi küsimusi, kuidas juhendist aru saada või kuidas soki kiilu koha peal ülearustest aukudest vabaneda. Püüdsin sõnadega seletada, kuid jäin pisut hätta. Õigem lahendus tundus olema "puust ja punaseks".
Võtsin esialgu sama lõnga, millest oma sokidki kudusin, lõin abilõngaga sokiringi silmad üles, kudusin mõned ringid ette ja tegin lühendatud ridadega kanna kaamera ees valmis. Videot läbi vaadates selgus, et videos ainus õige asi on kand ise. Kõik muu oli kehvasti. Objetiiv vale, valgus vale, akvaariumi filtrite taustamüra kosta, lõng ja vardad liiga peenikesed, et aru saada, mida ma üldse koon.
Otsisin kapist jämedama lõnga ja vardad ning tehnilise poole pealt said korrektuurid sisse viidud. See katse on siin:

Äkki on keegi veel huvitatud selliselt kootud kannast, nii et panen video ka blogisse ning head kudumist!

Kollasest lõngast valmis kootud kand ootab nüüd lõngahävitamise sokiprojekti. Koon teise kanna veel juurde ning koon sinna jalalabad ja sääred ka külge. Neid teistest sokiprojektidest üle jäänud lõngajääke on juba paras hulk kogunenud :)

Tänan siinkohal abikaasat, kes aitas video üles võtta ning pani selle näitamiseks sobivasse vormi.

4 kommentaari:

  1. Tere,Kus näeb selle videole eelnenud videot? Teil juba ju algus kannale mähkimises tehtud aga ...ma ei oska

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Alguse kohta videot polegi. Aga kanna alustamiseks võetakse ringi neljanda ja esimene varda silmusecd kanna jaoks, kootakse need silmused läbi ja viimasest silmusest tehakse see pööratud lühendatud rea silmus. Kood tagasi, kuni viimase silmuseni ja teed sellest mähitud silmuse. Nüüd järgid videot. Iga läbikootud reaga tekib varda servadesse mähitud silmuseid juurde.

      Kustuta