Minu lemmiktegevus on harutamine

3. veebr 2015

Roheline kampsun / Green Cardigan

Kunagi septembris küsisin, millised nööbid kampsunile ette õmmelda. Sain head nõu ja kampsun sai nööbid ette.


Kampsuni enda pildi peale saamine võttis aga mitu kuud aega. Siin see nüüd on.

kampsun cardigan

kampsun cardigan

kampsun cardigan

Kampsuni on kootud lõngast Malabrigo Rios, värv 859 Primavera, 100 gr/192 m
Vardad 3,5.
Lõnga kulus 464 grammi.

Natuke lõngast: kududa väga mõnus, lõng ise pehme ja paraja keeruga. Millega aga ei olnud rahul, see on lõnga värv. Kõik tokid olid ise karva. Andis päris nuputada, mis järjekorras tokid käiku lasta, et kampsun väga kirju-mirju ei tuleks. Lisaks kõigele ei olnud see lõng üldse seda värvi, mida lootsin saada. Aga kuna lõng ise kõige odavamate kilda ei kuulu, otsustasin omale sellest ikkagi kampsuni kududa ja lõnga mitte seisma jätta.
Lootsin, et kududes hakkab värv mulle meeldima. No ei hakanud...
Mul oli kampsun juba valmis, nööbid vaid puudu, kui tütar tuli koju ja rõõmustas, et oi mis lahedat värvi lõng! Ja olingi oma murest lahti. Kampsun leidis hetkega uue omaniku ja mul meel jälle rõõmus, mis sest, et kampsunist ilma jäin.

Kuna lõnga kasutusjuhendis oli kirjas, et seda lõnga võib ka masinas pesta, siis siin piltidel on kampsun juba mitmekuulise kandmise järel masinast läbi käinud. Tundub, et masinpesu venitas lõnga pisut, sest enne masinpesu varrukad nii pikad ei olnud. Kuivatasin küll laotatult, aga varrukad jäid pikemaks kui eeldasin. Aga nõnda pidigi hea külmetavaid sõrmi peita olema. Viiekuulise kandmise järel on lõng siiani kena, topiliseks pole läinud.

3 kommentaari:

  1. Kena lihtne kampsun, mulle meeldib selline siluett. Kas räägiksid paar sõna konstruktsiooni kohta (lihtsalt huvi pärast)?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Sedapuhku alt üles kootud, natuke kaenlaauku sisse võetud ja õla pealt sirge ning nõelaga kokku õmmeldud, nii et õmbluskohta pole näha. Selle kohta vist oma termin ka olemas, aga ei mäleta. Nööbiliist pärast külge õmmeldud. Nööbiliistu ridasid pisut rohkem kui küljetükil. Varrukas tavaline kaares lõikega. Lõiget ei kasutanud, kudusin silma järgi :)

      Kustuta