Minu lemmiktegevus on harutamine

3. jaan 2015

Looduslikud värvid / Natural Dyes

Mida ikka Jõululaupäeval süüa kui mitte punast kapsast :)

Tegelikult polnud see üldse plaanis, aga abikaasa leidis rõdult ühe kapsapea, mis ootas hädasti potti panemist. Tõin selle juba nädalaid tagasi poest lõnga värvimise jaoks ja loomulikult unustasin sinna. Nüüd aga oli kapsapea rõdult kööki tiritud ja mul oli valida, kas kapsas ära keeta või jätta paremaid päevi ootama, mis ilmselt kapsale parimateks päevadeks poleks enam klassifitseerunud.
Ja nii siis juhtuski, et Jõululaupäeval oli meil söögiks keedetud punane kapsas.
Kapsa keeduleem läks koos hapukapsa leemega lõngavärvimise potti, lisaks veel natuke maarjajääd ja tulemus siis selline.

Looduslikud värvid / Natural Dyes

Lootsin vaikselt, et see hapukapsa vedelik aitab lõngale lillakat varjundit lisada. Värvivesi läks küll super-kärts-punakas-lillaks, kuid lõng jäi ikka jonnakalt sinakas-halli karva. Ega nendel värvidelgi viga ei ole, peab nentima.

3 kommentaari:

  1. Aina imetlen ilusaid looduslikke värvitoone. Ahvatleb ka ise proovima :)

    VastaKustuta
  2. Kui mu arvuti ekraan õigesti näitab, siis see on selline hästi ilus hall. Mis lõng see on? Kas Raasiku/Jõgeva oma või veel mõni muu?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Anna, ma ei oska selle lõnga päritolu öelda. Lõng ostetud interneti kaudu. Nendel polnud isegi lõngavööd küljes. Oletan, et see tumedam on 8/2 ja heledam on 7/2, aga ega ma päris kindel ka pole. Äkki petab lõnga keerd ära.

      Kustuta