Minu lemmiktegevus on harutamine

29. dets 2014

Palmikutega sviiter / Cable Sweater

Postitan ühe palmikutega sviitri, mis on juba novembris valminud, kuid ma polnud kindel, et see sedamoodi jääb ja omaniku leiab.
Palmikutega sviiter / Cable Sweater

Kuduma hakkasin kindlale inimesele. Algusest peale hakkas asi metsa kiskuma. Küll ei saanud kere õige mõõduga, siis läksid varrukad nõndamoodi metsa, et kudusin kokkuvõttes 3 varrukat ühele kampsunile, siis ei sobinud kaelus.

Palmikutega sviiter / Cable Sweater

Kui kõik sai justkui klappima, peitsin lõngaotsad ja pesin kudumi ära.
Kui kampsunit kuivama sättisin, tundus asi kahtlane. Eelnevalt läbipestud lõng venis kudumis uskumatult palju, kuigi sättisin kampsuni põrandale kuivama.
Kui sviitrit proovima läksin, said mu kahtlused kinnitust. Kampsun oli liiga pikaks veninud.
Pakkisin oma töö kotti tagasi ja pidasin mõnda aega aru, mida ette võtta. Harutanud olin seda juba piisavalt ja kusagilt ei leidnud enam motivatsiooni kogu seda asja üles harutada ning otsast alustada.
Mõtlesin siis, et kui leian veel pikema poisi, keda sinna kampsunisse panna ja asi ka "uuele ohvrile" meeldib, siis koon lihtsalt uue kampsuni ja pääsen harutamisest.
Minu õnneks ei pidanud pikka poissi kaugelt otsima ja kampsun leidis uue omaniku.

Palmikutega sviiter / Cable Sweater

Palmikutega sviiter / Cable Sweater

Teine variant kampsunist on ka juba olemas. Uuel aastal saan seda selga proovima minna ja siis selgub tõde, kas tuleb veel kolmas kampsun. Mul lõnga veel jätkub :)

Lõngaks Wool & Yarn (Jõgeva) 100% villane 6/2, värv kohvipruun
vardad 3,0
Lõnga kulus 364 grammi

2 kommentaari:

  1. Ilus kampsun, sobib hästi noormehele!
    Lühemaks teha on võimalik, kui lõikad lõnga läbi, harutad ühe rea vahelt välja, korjad silmused vardale ja kood sooniku teisipidi otsa. No ma ei oska hästi seletada.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Seda võimalust olen varemgi lugenud, kuid pole kunagi veel rakendanud. Kuna seekord oli pikk poiss omast käest võtta, kinkisin selle kampsuni ära ja lõin uue kampsuni varrastele.

      Kustuta