Minu lemmiktegevus on harutamine

5. dets 2014

Kingitus vähihaigetele lastele / Christmas Gifts

Jõulud lähenevad ja ika sel aastal soovisin anda oma väikese panuse vähihaigete laste kingikotti.

Kingitused ei tulnud päris sedamoodi välja, nagu alguses plaanisin. Mõte oli teha lõbusad lepatriinudega kindad. Otsisin mustrit, kuid ei leidnud. Võtsin siis oma tööprogrammi lahti ja asusin lepatriinusid joonistama. Poleks uskunudki, et ArchiCad sobib kindamustrite tegemiseks. :)
Nüüd on mul olemas mitu varianti lepatriinude kindamustrit, iseasi, kas tahan seda hullu lõngakeerutamist teine kord ette võtta. Aga mine sa tea!
Õnnetuseks valisin kudumiseks liialt jämeda lõnga (7/2, käsitsi värvitud). Lapse kindaks on see lõng muidu päris hea  (soe ja vastupidav), kuid kolme lõngaga korraga kudumiseks oleks 8/2 lõng ilmselt parem olnud. Mõne koha pealt sai muster ikka päris paks tänu tagumise külje peal olevatele lõngajooksudele. Ja kuna lõng polnud kõige ühtlasem, siis pole ka kude kõige ühtlasem.

Kirikindad Mittens

Teised kindad otsustasin kahe värviga kududa. Valisin mustriks Sangaste maasikalehekirja. Lõngaks maavillane 7/2, käsitsi värvitud.
Kirikindad Mittens
Sangaste maasikalehekiri
Muidu pole vist kinnastel väga vigagi, aga ühe prohmaka tegin siiski. Ühe kinda vits on natuke tugevamalt kootud kui teine. Enne seda ei märganud, kui kindad olid juba pestud ja kuivatatud. Aga kui kududa vaheldumisi kampsunit ja kinnast, siis pole ka ime, et vahepeal kudumistugevus muutub. Aga loodan, et kindad ikkagi leiavad endale uue kodu. Lume sees möllamiseks on villane kinnas minu meelest kõige parem.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar