Minu lemmiktegevus on harutamine

6. dets 2012

Lõnga korrutamine / Yarn Twisting

Lõnga korrutamine / Yarn Twisting
Oma ammust ilma seismajäänud töö lõpetamine ei lähe sugugi nii ladusalt, kui vaimusilmas lootsin.
Esiteks ei leidnud seda poolikut tööd kohe ülesse. Vajasin otsimisel abi. Siis selgus tõsiasi, et lõnga töö lõpetamiseks polnud rohkem järel kui mõne rea jagu.
Teiseks probleemiks oli nende suurte kerade ülesleidmine. On küll suured kerad, aga ikka olin need nõnda silma alt ära tõstnud, et vahepeal tekkis juba lootusetuse tunne. Aga üles nad ikkagi leidsin.
Kolmas probleem oli vokk. Õnneks oli see riistapuu täpselt seal, kust lootsin selle leida.
See pole see tavaline mõnus tallalauaga vokk, vaid üks nõuka-aegne eletrivokk, tootmisaasta 1988, hind 45 rubla ja ostminegi peaks sinnakanti jääma. No mitte ühtegi kasutusjuhendit karbis, nuppe neli erinevat, mille tähendust ei mäleta. Katse-eksituse meetodil sain masina lõpuks tööle ja lõnga keerud parajaks. Sellest lõngast, mis pooli peal, peaks juba välja küll tulema. Annan masina asjatundjale harutamiseks-õlitamiseks. Mootor töötab suure lärmiga ja televiisorit selle vokiga töötamise kõrvalt ei vaata (ei kuule ju midagi). Ja mootor saab oma õiged tuurid alles soojast peast üles. Äkki pärast voki hooldust saab sellest veel asja (kuigi vana traditsioonilise voki vastu ei saa see kunagi saama). Kerad on veel väga suured ja lõnga saab sealt veel palju.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar