Minu lemmiktegevus on harutamine

6. jaan 2014

Kirikindad, Reigi kärjekiri / Mittens

Postitan nüüd järgmised kirikindad. Mustri sain Hiiumaa Käsitööseltsi lehelt http://www.hiiukasitoo.ee/koduleht/index.php/hiiumaa-kindad/reigi-kindad
Number: HP 73
Päritolu: Reigi, Villama
kärjekiri
Reigi kirikindad mittens
Reigi kirikindad, kärjekiri
 Kasutasin Leedu Teksrena 100% villast lõnga, 100 g = 350 m, vardad 1,5, lõngakulu 86 g. Kinda pikkus 32 cm, laius 10,5 cm, pöidla pikkus 8,5 cm.

Seda mustrit oli lausa lust kududa. Kude jäi kena ühtlane. Kuna muster iseenesest lihtne ja liialt suurt tähelepanu ei nõudnud, polnud harvad need juhud, kui avastasin tagantjärgi sisselipsanud vead. Ikka must ja valge omavahel koha vahetanud. Hea, kui vea avastasin mõne rea tagant. Aga ükskord sain kinda kahandamise algusest kuni pöidlani üles võtta. Enne lihtsalt ei märganud silmade vahetust. Lõppkokkuvõttes sain ikka mehiselt harutada. See on see televiisori taga kudumine :)

Meie pere noored on sellest mustrist vaimustuses. Kutsuvad neid kindaid 3D kinnasteks.

Kui kindad olid juba valmis, avastasin Reet Piiri uuest kindaraamatust "Suur  kindaraamat Eesti kihelkondade mustrid" sama mustriga kootud kindad. Sealsed kindad on pärit Virumaalt, Viru-Jaagupi kihelkonnast, Roela vallast, Palasi külast, Saueaugu talust
ERM A 600:104. Vahe minu kinnastega on kindavitsas. Mul triibud pisut teised ja mul põhivärviks must, raamatukindal põhivärv valge.
Ja veel üks viide ERM varasalve: http://muis.ee/museaalview/473717
 (Sangaste vald, Sarapuu küla)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar