Minu lemmiktegevus on harutamine

7. juuni 2022

Kooliraha

 ...ehk loll pidi kirikus ka peksa saama.

Olen korra juba sarnase asjaga hakkama saanud, aga ju siis polnud piisavalt valus. Nimelt kudusin ükskord ühe kolmnurkse pitsilise rätiku, mis ei hoidnud absoluutselt vormi ja enne kui pildistamise lõpetasin, oli suurest sallist saanud miniatuurne kortsus käkerdis. Lõnga ostsin pooli peal ja müüja kinnitas, et tegu on 100% villasega. Kusagilt kontrollida ka polnud, nii et uskusin pimesi müüjat ja kudusin salli valmis, ilma et oleks proovilappi kudunud.

Nüüd tegin seda jälle. Ostsin 100-grammisteks keradeks keritud lõngakorvist ühe koogi roosat, teise helesinist ja kolmanda kollast lõnga. Kõrvuti olid 100% villased ja meriinolõngad. Oma lõngakoogid korjasin sealt 100% villaste lõngade seast. Lõnga katsudes oli väikene kahtlus, kas ikka on tegu sellega, mida silt räägib. Müüja kinnitas, et on.

Proovilappi ei kudunud, tegin kohe suure salli valmis.

Haapsalu sall

Tõmbasin salli raamile ja kõik tundus väga kena olema. Lappisin salli kokku ja pistsin sahtlisse. Sakkide korrastamine jäi tookord tegemata.

Kui ükskord ennast kokku võtsin ja mitu salli sahtlist välja tõstsin, et see viimane viimistlus ära teha, hakkas kohe silma, et seesama roosa sall poleks nagu raami näinudki. Kude oli "vedel", sakid olid ilma korrastamata juba ümarad. Käega katsudes ei meenutanud see sall enam villast lõnga. Selline libe ja vedel tunne käe all. Nuta või naera... Astusin teist korda sama reha otsa. Niipalju eelmise äpardusega vahet, et sall polnud minimõõtu tagasi tõmmanud.


Haapsalu sall

Lõnga infot pole mõtet kirjutada. Ma ei tea, mis lõng see tegelikult on.
Väidetavalt 100 g/1400 m, koostis teadmata.
Põhiosa on kootud 2,75 vardaga.

Mustriks Astridi kiri.

Nüüd on mul üks sall, millega pole midagi peale hakata. No kuhugi mantli alla rulli ümber kaela kannataks ehk panna, aga ega sealt mingit ilu enam välja ei tule.

Kollane lõng on juba salliks kootud. Ideaalset vormi hoidmist sellel ka polnud, aga vähemalt selle salli juures see häirivaks ei osutunud.

Loodetavasti enne sinise kera juurde asumist tuleb mulle kooliraha meelde ja teen proovilapi ka.

1 kommentaar:

  1. pildi peal näeb väga ilus ja hea . kui ,et läbi sõrmuse ei tõmba , siis sellel pole vajadust , mulle küll meeldib , ära kurvasta

    VastaKustuta