Minu lemmiktegevus on harutamine

4. mai 2020

Barn Dance by Drops Design

Valmistun suveks.

Barn Dance by Drops Design

Kapis seisis kleidi jagu head puuvillasegu lõnga. Kui Dropsi uus kevad/suvi 2020 kataloog ilmus, jäi mulle sealt kohe silma üks kleit. Nõnda see minu samblaroheline kleit kootud sai.

Barn Dance by Drops Design

Sedapuhku ma omaloominguga peaaegu ei tegelenud. Proovikudumine näitas, et ma saan oma L suuruse kleidi tehtud, kui koon M suuruse järgi. Juhendi kleit on kootud Drops Cotton Light lõngast ja soovituslikud vardad olid 4,0 ja 3,0. Mina valisin Drops Belle ning vardad 3,5 ja 3,0. Kõik klappis suurepäraselt. Hajameelsusest tegin paar apsakat ka sisse. Üks õhksilm sai ülearu tekitatud. Nii laiskus tuli peale, et jätsin selle ülearuse silma kudumisse, lihtsalt koondasin hiljem ära. Praegu tagantjärele teen endale häbi-häbi. Kui ikka väga segama hakkab, võtan nõela ja lõnga ning õmblen sinna augu kohale uue silmuse.
All servas peaks pahempidise koe ja ripsi vahel olema mõni rida parempoolset kudet. Selle koha peal kahtlesin kohe alguses, aga kudusin need parempoolsed read ära ning tegin ripsi otsa. Pool äärest oli juba maha kootud, kui tõmbasin varda välja ja harutasin ripsi ja parempidise koe ülesse ning tegin ripsi kohe pahempidise koe otsa. See oli õige otsus. Kohe kadus ära serva üleskeeramine. Oleksin pidanud kohe oma vaistu ja kudukogemust usaldama.

Barn Dance by Drops Design

Lõng: Drops Belle, 53% puuvilla, 33% viskoosi, 14% lina, 50 g/120 m, värv 10, samblaroheline.
Vardad 3,5 ja 3,0
Lõnga kulus 508 grammi.

Barn Dance by Drops Design

Barn Dance by Drops Design

Natuke pahandan jälle sõlmede üle. 10 toki kohta tuli 6 sõlme. Paar sõlme tulid välja paarimeetrise lõngajupi peale. Selline asi paneb vanduma.

Barn Dance by Drops Design

Kellel tuleb isu sellist kleiti kuduma hakata, siis muster asub SIIN

4 kommentaari:

  1. Oi Bellest teeks isegi sellise! Väga ilus!

    VastaKustuta
  2. See on nii ilus. Väga tubli tegemine.

    VastaKustuta
  3. Väga kena kleit ja värv tundub ka sümpaatne.

    VastaKustuta
  4. Imeilus kleit, panen selle oma kudumisahvatluste järjekorda

    VastaKustuta