Minu lemmiktegevus on harutamine

17. juuni 2019

Luna Moth Shawl

Maikuu alguses hõikas Meeli välja salli testkudumise. Sall oli kohe nii kena, et pakkusin ennast ka testkudujaks, andmata endale aru, et rahvariiete valmistamine võtab väga palju aega ja energiat.
Arutasime Meeliga mu tööde graafikut ja Meeli pakkus välja, et võin pisut salli ajagraafikus üle minna ja ikkagi kududa.
Valmis ta saigi. Keskmine osa ei nõudnud erilist tähelepanu, nii et see sai suures jaos autos valmis kootud. Muist pitsilist osagi, muudkui lugesin vaikselt mustrit kaasa, et omadega rappa ei läheks. Paari koha peal ununes õhksilm tegemata. Tagasikudumise peale ei tahtnud mõeldagi, read nii pikad. Venitasin aga alumisest reast puuduva õhksilma välja ja jätkasin kudumist. Õnneks pole kusagil ühtegi möödakudumist märgata.
Ühe elemendi tegin oma tahtmise järgi, see on nupp. Mitte ei viitsinud seal nupu juures kudumit edasi-tagasi väntsutada, võtsin heegelnõela appi ja tegin nupud omamoodi heegelnõela abil.

Luna Moth Shawl

Luna Moth Shawl

Luna Moth Shawl

Luna Moth Shawl

Luna Moth Shawl

Luna Moth Shawl

Sall sai päris suur. Tegelikult ikka päris paras, mõnus ümber õlgade võtta. Ruudu külje pikkus on 135 cm.
 Lõngaks valisin  Vita Cassandra, 100% villane. 100g/400m. Värvitoonid 3614 kirss ja 3616 virsik.
Lõnga kulus ligi 400 g, tumedamat 236 g ja heledamat 156 g.
Vardad 3,0 ja 3,5

Lõnga kohta ka mõni kommentaar.
Tokis on lõng imekena, ühtlase keeruga, peenike ja sile, natuke nagu libegi. Vägisi kutsub infot uurima, kas ikka tõepoolest 100% villane. Kududa sellest lõngast mulle väga ei meeldinud. Häiris natuke see lõnga libedus ja keeru tihedus. Kude tundus jääma pisut ebaühtlane. Kas oli äkki põhjus selles, et koe tihedus ei vastanud soovitusele (varras 2 - 2,5)?
Korra isegi kaalusin lõnga vahetamist, aga kuna aeg surub halastamatult peale, siis otsustasin hambad ristis eirata teatud kahtlusi lõnga valiku suhtes.
Nüüd tagantjärele olen rahul, et lõnga ei vahetanud. Värvid mulle meeldivad ja pärast pesu läks kude palju ühtlasemaks. Lisaks paistab, et lõng hoiab kenasti venitamisel antud suurust. Ja kanda on seda salli mõnus, sest sellel lõngal puudub villasele tavapärasest omane torkivus.

Vita Cassandra

Luna Moth Shawl

Luna Moth Shawl

Üks pilt ka salli pahupoolest

Luna Moth Shawl

Lõpptulemusega olen igati rahul. Aitäh, Meeli, et usaldasid mulle testimise!

Luna Moth Shawl

Link mustrile

3 kommentaari:

  1. Küll on kaunis ja mõnusalt suur sall!

    VastaKustuta
  2. Ikka tõeliselt ilus. Ja kas pitsilise osa muster on (või tuleb) saadaval kuskil?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Postituse lõpus on link mustrile. Klõpsake sinna peale, see viib mustri juurde

      Kustuta