Minu lemmiktegevus on harutamine

22. sept 2016

Drops 169-3 Summer Leaves

Minu Summer Leaves sai valmis hoopis sügiseks.

Drops 169-3 Summer Leaves
Üks vähestest asjadest, mis on pärast valmimist kiirelt pildile jõudnud.

Minu koju jõudsid väga huvitavad ja mõnuse koostisega lõngad: Schoeller+Stahl Ronda (51% uusvill, 49% viskoos). Kange tahtmine oli selest lõngast üks džemper kududa. Lappasin Dropsi disaine ja suvised lehed jäid silma. No miks mitte, kena disain ju!
Drops Summer Leaves
Proovikudumist ei teinud. Võtsin lõnga, nr. 3 vardad, õpetuses suurus S ette ja hakkasin kuduma.
Kudusin mingi osa valmis ja mulle see koepind ei meeldinud. Tunne ei olnud õige. Siis meenus kapis seisev Malabrigo merino. Kudusin siis sama asja teise lõngaga kõrvale ja see meeldis märksa rohkem.

Drops 169-3 Summer Leaves

Otsustasin Malabrigoga jätkata. Aeg-ajalt tõstsin kudumi õlgadele, et oleks mingigi kinnitus, et olen õigel teel. Kui lehekesed said valmis, kudusin silmi nii palju juurde, et ripsi lõppedes olin jõudnud M suuruseni. Kõik tundus klappivat. Vahetasin vardad pool numbrit suuremate vastu ja jätkasin kudumist.

Drops 169-3 Summer Leaves

Kui jõudsin kaenlaaluste silmade kasvatamiseni, ajasin korra kampsuni selga ja jõudsin järeldusele, et allapoole laienev kampsun mulle ei meeldi. Jätkasin lihtsalt sama silmade arvuga kudumist. Kui jõudsin vöökohani, tegin uue proovi ja see, mida ma peeglist nägin, ei meeldinud mulle. Ei liha ega kala. Tõmbasin varda välja ja harutasin selle kohani tagasi, kust võiks alustada silmuste kahandamisega ja edasi kudusin siis silmuseid kahandades. Vöökohast alates tegin jälle silmuseid juurde ja võisin tulemusega rahule jääda.

Drops 169-3 Summer Leaves

Varrukad kudusin ilma mustrilehte vaatamata. Kudusin ja proovisin ja võtsin kokku oma loogika järgi. Kuni küünarnukini sujus kõik ladusalt, edasi hakkas jälle harutamine. Mitu korda sain sobivat kahandamise intervalli otsida, enne kui sobiva leidsin.

Drops 169-3 Summer Leaves

Drops 169-3 Summer Leaves

Drops 169-3 Summer Leaves

Lõng: Malabrigo Arroyo 100 g/305 m, värv 047 Coffee Toffee
vardad 3,0 ja 3,5

Lõnga kulus 406 grammi

Drops 169-3 Summer Leaves

Igatahes lisandus minu garderoobi väga mugav ja mõnus džemper. Mulle meeldib nii selle lõnga pehmus kui värv (ha-ha, mõned aastad tagasi ma ei vaadanud veel seda värvi lõngade poolegi), samuti olen disainiga rahul. Originaalis peaks küll nööbiliist selja taga olema, aga mulle meeldib ikka nööbid ettepoole keerata.
PS. nööpide leidmisega probleeme polnud. Need on vist mu elu kiireim valik. Astusin riiuli juurde, sirutasin käe, võtsin nööbid ja olen rahul.

Drops 169-3 Summer Leaves

4 kommentaari:

  1. Ilus ja mõnus kampsun. Malabrigo 'rõõmud', tokid kergelt erinevat tooni.

    VastaKustuta
  2. Pisut rohkem kui kergelt erinevad. Aga ega enne seda erinevust ei märganud, kui pikk jupp oli kootud. Muidu oleks võinud neid ridasid üksteise sisse pisut sulatada. Aga pole viga, küll päike ja pesu värvid lõpuks ühtlustab.

    VastaKustuta
  3. Väga kena lahendus! Jätan endalegi meelde, et see muster toimib ka kirju lõngaga hästi. On vaid arusaamatu, kuidas need kudumid Sul nii kiiresti valmivad (arvestades, et jõuad üht ja teist juppi korduvalt veel harutadagi).
    Kusjuures mina küll mingit toonide erinevust ei märganud...

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tuntav toonide erinevus on vöökohast pisut allapoole. Mujal on vähem märgata.
      Kudumite mkiirusest - no eks mul ole praktikat ka. Ja suures osas vaba aeg läheb kudumisele :)

      Kustuta