Minu lemmiktegevus on harutamine

25. veebr 2016

Mis teoksil ehk põhitähelepanu lemmiktegevusele / What`s up

Enamasti näidatakse oma õnnestumisi ja tööde edenemist. Mul tuleb vastupidine postitus.

Ma lihtsalt ei saa aru, kuidas mõne kudumiga nii viltu kisub, et harutan rohkem, kui kududa jõuan.
Algas kõik kenasti ja tavapäraselt. Igat sorti proovikudumisi tegin rohkem kui ühes lõngatokis lõnga. Mõõtsin ja arvutasin. Seljaosa mustri ja laiuse sain klappima.
Esitüki planeerimisega panin natuke mööda. Aga ega sellest enne aru ei saanud, kui kõik tükid olid omavahel kaenla alt juba kokku kootud. Nööbiliist ei jäänud kenasti hoidma.
Harutamine - kuni nööbiliistu alguseni esimesed tükid ülesse, uus mustri proov ja uus kudumine.
Jõudsin tükid kaenla alt kokku kududa ja mustri jagu juba lisa tekitada, kui selga proovimine näitas, et nööbiliist algab liiga madalalt ja kaenla all võiks avarust siiski piiiisut rohkem olla.
Harutamine - kuni nööbiliistuni ülesse ja pool mustrit lisaks. Uus kaelakaar, uued lisasilmad abilõngale ja kuduma. Oh jah, silmade arv vale, muster ei klapi! Jälle harutamine, silmade korrigeerimine ja uus kudumine. Seljatükist kaenlaaluse laiendus üles ja selg pikemaks kududa. Kes see loll küll oli, et lõnga ära oli katkestanud!?
Nüüd justkui sujus kõik kenasti. Ühendasin tükid jälle ära ja kudusin mõnuga, koos TV-st tuleva paraadi jälgimisega.
Kaenla alt oli mustrit juba mitme korduse jagu kootud, kui selgus, et kaenlaalune muster mulle ei sümpatiseeri. Jälle harutamine, uue mustri nuputamine ja tagasi kudumine. Siis järsku avastasin, et esitükil oli mustrisse viga lipsanud. Enam-vähem seal kaenlaaugu kõrgusel. Vaatan ja nuputan, kas hakkan harutama. No ei seganud see apsakas nii väga. Selge, lasen edasi. Kui näpuga veale ei näita, ei saa ilmselt keegi aru, et midagi valesti on.

Jõudsin siis nõnda kaugele ja ajasin kampsuni selga.

kampsun cardigan

See ei lähe kohe mitte, oli kiire äratundmine. Olen järjest mitu kudumit teistele andnud, kuna minu mõõtudega ei klapi. See ei ole järjekordne kudum, mis uut omanikku otsima hakkab!
Vardad välja ja harutama!
Järele jäi siis selline jupike.
kampsun cardigan

Näis, kaugele ma seekord jõuan? Igatahes kera muutub pärast igat harutamist aina suuremaks.
Aga äkki saan nüüd kuduma hakata, kui olen kogu maailmale näidanud, kuidas mulle harutamine meeldib :)

2 kommentaari:

  1. Järjekindlus pidi sihile viima ;)

    VastaKustuta
  2. Näeb küll enne harutamist ka väga ilus välja! Nii see muidugi on, et kui ise rahul ei ole, jääb kappi seisma, parem siis juba harutada.

    VastaKustuta