Minu lemmiktegevus on harutamine

7. jaan 2016

Herilasepesa müts / Wasps Nest Knitted Hat 6

Millega alustada selle aasta kudupostitust?
Ikka mütsiga. Herilasepesa müts, järjekorras kuues.

Katsetasin võrreldes eelnevate mütsidega jämedamat lõnga. Sama silmade ja ridade arvuga ei saanud teha, nii et tegin arvestused ümber. Õigete varraste leidmine võttis ka pisut aega. Jõudsin proovitükiks ära kududa terve kera lõnga.
Ja kahekordseks keeratud soonik ei jäänud kena. Ühekordne soonik aga ei hoia mütsi korralikult peas. Proovisin ära ja harutasin üles. Nüüd sai soonik kohe kahekordsena kootud, see variant sobib väga hästi. Näeb kena välja ja on soe ning müts seisab kui valatult peas.
Jämedam lõng ei tekita väga reljeefseid rulle, seetõttu pole väga loota, et pikemaks kootud müts väga herilasepesa moodi enam välja näeb. Seetõttu pole mõtet mütsi pikalt kõrgusesse kududa.
Vahepealt on puudu Herilasepesa müts 5. See on täitsa olemas ja algselt mõeldud mulle endale, aga pärast valmimist plaan muutus ja mõeldud hoopis kellelegi teisele. Kui ükskord saan mütsi ära proovida, siis selgub, kas sobib ja jääb nii nagu on, või tuleb tutt ka otsa. Küll siis saab pilti ka.

Lõngaks sedapuhku Drops Eskimo 50 g/50 m, värv 12, 2 tokki
ja Drops Delight 50 g/175 m, värv 04, 1 tokk.
Vardad 6,5 (tunnistan ausalt, ma pole nii jämedate varrastega varem kunagi kudunud)

Enne mütsi kudusin 2,5 varrastega pitssalli. Oi kui naljakas oli palkidega kududa.
Eile õhtul võtsin oma salli jälle kätte ja siis tekkis tunne, et ilma luubita on raske üldse midagi näha. Kontrollisin lausa varda jämedust. Ei saa olla, et selline peenike ork on 2,5 mm. Hambatikk tundub ka jämedam olema.

Mütsi saamislugu on seotud Mustrimaailma foorumiga. Kekutasin seal oma järjekorras neljanda mütsiga, kui avaldati soovi, et sellist mütsi võiks koos kududa. Mõttel oli jumet. Aga kuna Novita Usva on poodidest otsas ja juurde tulemas ka pole, pidin otsima alternatiivi lõngale. Jõudsin Drops Eskimo juurde. No miks mitte teha korralikuks talveks üks tõeliselt paks ja soe müts. Aga ilma läbikudumata ei saa ju juhendit kooskudumiseks kirjutada. Järjekorras viies müts on siis juhendi esimene katsetus, mis jättis tunde, et varda valik polnud päris õige, sest mulle jäi see müts natuke liiga tihedalt ümber pea, oma juuksepahmakast aga loobuda veel ei raatsi. See sinine müts sai aga täiesti OK.

Kes tahab kooskudumisega liituda, siis palun lahkelt osalema.
Kooskudumine Mustrimaailmas

1 kommentaar: