Minu lemmiktegevus on harutamine

7. juuni 2014

Mustrimaailma pitsiline salakudumine 2014 - 4

4. VIHJE

Salakudumise 4. vihje ammu käes ja mõlemad sallid on valmis.
Nüüd pean kohe ennast parandama: sinine sall on valmis, kaamelilõngast sall läheb osaliselt harutamisele.
õlasall shawl
õlasall shawl

Kudusin kõigepealt sinise salli pitsini valmis. Kuna helmeid polnud, lasin rõõmsasti ilma helmesteta pitsiga edasi kuni poole mustrini.

Vahepeal õnnestus helmeste jahil käia ja siis võtsin ette kaamelisalli kudumise, koos helmestega. Pitsi hakkasin tegema siis, kui vardal oli 303 silma. Helmeste lisamine lihtsustas mustri lugemist, sest helmed olid kui markerid kudumi sees. Kudusin salli kuni mahaheegeldamiseni valmis ja jäin toppama. Lugesin seda juhendit ja ega päris hästi kohale ei jõudnud, kuidas see mahaheegeldamine käib. Võtsin heegelnõela välja ja tegin midagi ära. Kui teiste valmis salle nägin, jõudis järsku kohale, mis mul valesti on.
Aga tuhka sellest, mõtlesin, tegin salli märjaks ja venitasin põrandale laiali.
õlasall shawl

Kuna neid sämbukesi seal salli servas oli päris tihedalt tänu minu lollusele, oli see venitamine päris hull töö. Sall jõudis vahepeal lausa ära kuivada, enne kui tööga valmis sain. Mõõtsin salli üle: 238x74 cm. See sall tundus juba põrandal hiiglaslik. Kui salli kuivamast kätte sain, panin selle õlale ja salli "tiivad" ulatusid mulle lausa poolde säärde.
õlasall shawlõlasall shawl

 Jäin nüüd oma pooliku sinise salli juures mõtlema. Pitsi alustasin, kui vardal oli 293  silma. See on siis ainult 10 silma vähem kui kaamelisallil. Ilmselt ikkagi liialt suur. Ei mõelnud pikalt. Tõmbasin varda välja ja vähendasin ridasid kuni silmi vardal 283. Kuna nüüd olid pärlid ka olemas, siis tuli see sall ka pärlitega. Nüüd sain silmade mahaheegeldamisega kenasti hakkama ja salli suurus tuli kokkuvõttes päris mõistlik. Mõõdud 215x74 cm. Villase kiituseks võin öelda, et sall hoiab suurepäraselt oma mõõtmeid.
õlasall shawl
õlasall shawl
õlasall shawl


Nüüd siis hakkan jälle harutama, sest see kaamelisall on tõepoolest hiiglaslik. Paras just täpselt sellisele suurele jämedale puule ümber kerida. Ja kui selle salli ükskord normaalses mõõdus tehtud saan, eks siis panen blogisse uue postituse.
õlasall shawl
õlasall shawl

Salli on disaininud Tanya Gobruseva. Olive Garden

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar