Minu lemmiktegevus on harutamine

25. nov 2013

Kirikindad / Mittens

Postitan järgmised kirikindad.
kirikindad Mittens Koguva Tõnis
Muster pärit raamatust "Meite Muhu mustrid"
kirikindad Mittens Väike-Maarja Tõnnuverenaastukiri
Väike-Maarja, Tõnnuvere naastukiri
kirikindad MittensÜks muster on juba enne siit läbi käinud. Need on need rukkilillelised kindad, sedapuhku kahe värviga - sinise ja valgega tehtud. See on siis Väike-Maarja Tõnnuvere naastukiri. Ääretult mõnus muster kudumiseks. Vaatad alguses paar rida mustrit ära ja kõik muu tuleb iseenesest.
Need kindad on juba uue omaniku käes.
Leidsin nüüd tagantjärele Eesti Rahva Muuseumi kogust sama mustriga kindad: kindad, labakindad, kirikindad, ERM 3446/ab, Eesti Rahva Muuseum, http://www.muis.ee/museaalview/508132. Seal on need kootud halli/valge lõngaga, tähekesed on valged. Ja pärit kindad Helme; vald Hummuli, küla Soolikse. See piirkond on mulle vägagi hingelähedane, sest sealt on pärit üks osa minu juurtest. Kas äkki sellepärast meeldis mulle nii väga seda mustrit kududa! :)

kirikindad Mittens Koguva Tõnis
Muster pärit raamatust "Meite Muhu mustrid"
Teise kindapaariga oli märksa keerulisem lugu. See muster sai valitud silmas pidades ühte kindlat inimest, kelle juured pärinevad saartelt. Infoks siis niipalju, et aluseks on raamat "Meite Muhu mustrid" ja kindamustri allikaks on Muhu Muuseum (JSM 556:E810:2). Algsed kindad on pärit Koguva Tõniselt.
Kirjakord ja silmuste arv olid just need, mida vajasin selle lõnga ja varraste jaoks ja muster meeldis. Kuduma hakates selgus, et see muster pole minu jaoks. Ajasin rida-realt näpuga järge ja ühtelugu suutsin ikka mõne silmuse vale värviga kududa. Pealtnäha ei midagi keerulist, kuid suuremat pilti korraga ees nägemata ei saanud pihta, kus parasjagu asun. Seda pole enne juhtunud, et teise kinda lõpuni ei saanud mustrilehte kõrvale tõsta. Harutamist ja uuesti tegemist oli väga palju. Tarvitses vaid tähelepanul korraks hajuda, kui pidin vardad välja tirima ja ringi-paar üles tõmbama. Sellele vaatamata kindad mulle endale väga meeldivad. Loodan, et inimene, kellele kindad mõeldud on, jääb ka rahule.
Lõngaks siis Leedu Teksrena 100% villane ja vardaid 1,5.




16. nov 2013

Kingitused vähihaigetele lastele / Toys

mänguasjad toys hiiredmänguasjad toys hiiredOsalen sel aastal heategevuslikus projektis, kus käsitööd armastavad inimesed meisterdavad midagi vähihaigetele lastele. Asjad lähevad Jõulude ajal onkoloogiahaiglates viibivatele lastele kingikoti täienduseks.

mänguasjad toys hiired

mänguasjad toys hiiredOtsisin kapisügavusest välja oma väga ammused lõiked ja õmblesin puuvillasest froteeriidest hiirekesed. Loodan, et lastele need tegelased meeldivad. Oma lapsed igaljuhul kilkasid kõva häälega, et nii nunnud hiired.

10. nov 2013

Rukkilillelised labakud / Mittens

Täna oli väga tore päev. Veetsin mitu tundi Mardilaadal. Väga mõnus oli lettide vahel liikuda, sest ei olnud  liialt palju rahvast. Pääsesin igale poole ligi ja sain rahulikult vaadata ning käsitöömeistrite tööd nautida. Sai vesteldud toredate inimestega, kuulatud mõnusat muusikat. Üht-teist sai ostetud ka. Seda ma ei julge kohe rahalises vääringus kirja panna, kui palju raha sinna laadale jätsin.
Natuke ka oma tegemistest.
labakindad Mittens Virumaa Väike-Maarja, Tõnnuvere naastukiri
Virumaa Väike-Maarja, Tõnnuvere naastukiri

Sain valmis rukkilillelised kirikindad.
Aluseks on võetud Virumaa Väike-Maarja, Tõnnuvere naastukiri. Omal algatusel lisasin mustrisse ka kolmanda värvi.
Lõngaks kasutasin Leedu Teksrena 100% villast lõnga ja vardaid 1,5.
Kindad on veel pesemata, lõngaotsadki on ära peitmata, aga ei saanud jätta kasutamata viimaseid päikesekiiri. Kes teab, millal jälle päikesevalgust antakse. Ja ilmselt homme on need kindad juba Tartus oma elu elamas.

6. nov 2013

Kaks paari kirikindaid / Mittens

Valmis on saanud 2 paari kirikindaid.
Mõlemad mustrid on pärit Viljandimaalt, Helme kihelkonnast.

Kirikindad, Helme kihelkond
Kirikindad, Helme kihelkond


Teksrena lõng Leedu
Lõng Teksrena, Leedu
Kindad kudusin Leedu lõngast (Teksrena). Kasutasin vardaid 1,5.
 Lõng on 100% villane ja tundub Raasiku Aade lõngast pisut peenem olema.


Kirikindad, Helme kaardikiri
Kirikindad, Helme kaardikiri
Kirikindad, Helme ristikiri 






Kirikindad, Helme ristikiri

Kududa on sellest lõngast päris mõnus. Vardad püsivad kenasti sees ja vardalt mahajooksnud silmused ei jookse üles.
Ristikirja peaks proovima ka ümberpööratud värvidega. Kunagi tulevikus ehk...

Lõnga kulu väiksematele kinnastele 58 rgammi ja suurematele kinnastele 70 grammi.




Üks kindapaar saab endale juba täna omaniku.